Šport
56 ogledov

V ligi Ebel za zmago zdaj tri točke

hokej Olimpija Saša Despot
Vodstvo tekmovanja v ligi Ebel je sprejelo tekmovalni koledar za sezono 2015/16. Začela se bo 11. septembra, edini slovenski predstavnik Telemach Olimpija, pri kateri je sicer dobra dva meseca pred začetkom še veliko kadrovskih neznank, pa bo začela doma z dvojčkom tekem 12. in 13. septembra proti Innsbrucku in Beljaku.

Pomembna novost se v ligi Ebel obeta na področju točkovanja. Namesto dosedanjega sistema dveh točk za zmago in točke za uspeh po neodločenem izidu v rednem delu bodo v prihodnje točkovali po sistemu 3-2-1 za zmago po rednem delu, zmago po podaljšku oziroma kazenskih strelih ter za poraz po dodatnem delu tekme.

Redni del tekmovanja se bo začel 11. oziroma 12. septembra, trajal bo do 17. januarja. V tem delu bo 12 klubov igralo po štirikrožnem sistemu 44 krogov, potem pa se bodo razdelili na dve skupini, šesterica bo imela že zagotovljen nastop v končnici, ekipe spodnjega dela lestvice pa se bodo borile za še dve mesti v končnici. Ta se bo začela 26. februarja.

Za edinega slovenskega predstavnika v tekmovanju bo uvod pomenil dvojček domačih tekem: 12. septembra prihaja v Ljubljano Innsbruck, dan pozneje pa še Beljak. V ljubljanskem taboru so zadovoljni tudi zato, ker bodo tokrat paket novoletnih tekem tudi igrali doma - 30. decembra proti Linzu in 1. januarja proti Sapi Fehervar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.