Šport
48 ogledov

V napadu navijačev Dinama jo je skupil tudi Slovenec

Kristjan Čujec EPA
V 17. kolu hrvaškega prvenstva v dvoranskem nogometu sta se pomerili ekipi Futsal Dinamo in Nacional, a so morali tekmo prekiniti v 19. minuti pri vodstvu Nacionala z 2:0 zaradi vdora Dinamovih navijačev na igrišče. Ti so začeli obračunavati s člani gostujočega moštva.

Pri vodstvu Nacionala z 2:0, drugi gol je v 19. minuti, minuto pred koncem prvega polčasa, zabil slovenski reprezentant Kristjan Čujec, so navijači Dinama vdrli na parket. Vse naj bi se začelo, ko je predsednik Nacionala Ivica Đolo protestiral zavoljo ene od odločitev, ob tem pa se je sporekel z navijači Dinama. Ko je odšel s tribune, se je začel lov nanj, ta pa se je končal z obračunavanjem z igralci Nacionala na parketu.

Pri tem so poškodovali vratarja Nacionala Ivana Pavlića, udarec je dobil tudi Čujec, ekipa Nacionala pa se je prekinitvi ni več vrnila na parket. Tekmo sta si ogledala tudi slovenski selektor Andrej Dobovičnik in njegov pomočnik Tadej Levstek. Na spletni strani futsal.si ob tem še navajajo, da je tako s Čujecem kot Igorjem Osredkarjem, ki prav tako igra za zagrebški Nacional, vse v najlepšem redu.

Nasprotne trditve o incidentu

Derbi med mestnima rivaloma je potekal v zagrebški dvorani Dom sportova. Kot je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, so "huligani" iz navijaške skupine Bad Blue Boys vdrli na igrišče ter srbske člane Nacionala žalili in jim grozili z besedami, da jih bodo ubili in zaklali, hkrati pa so se drli: 'Srbe na vrbe'".

Hrvaška tiskovna agencija Hina pa je objavila uradno izjavo za javnost gostiteljev tekme kluba Futsal Dinamo, ki so prevzeli odgovornost za incident, ko je, kot so zapisali, "eden od njihovih navijačev fizično napadel vratarja gostujočega moštva". Obenem pa v Dinamu pričakujejo, da bo odgovornost prevzela tudi oseba, ki je povzročila incident, to pa je po njihovem mnenju predsednik Nacionala Đolo.

Ta je, kot navajajo v Dinamu, na tekmo prišel v spremstvu treh varnostnikov in je s tribune od prve sekunde tekme provociral gledalce z verbalnimi napadi, ob koncu polčasa pa se jih je lotil celo fizično, za kar naj bi imeli v Dinamu tudi video dokaz.

"Pri napadu na vratarja Pavlića gre za posamično dejanje, za katerega ni opravičila in ga najostreje obsojamo. Našemu športnemu prijatelju Ivanu želimo, da si čim prej opomore in vrne na igrišče, obenem se želimo opravičiti našim zvestim navijačem ter celotnemu športnemu delu Nacionala zaradi nemilega incidenta, ki se je končal s prekinitvijo tekme. Naše stališče je, da za fizične obračune kakršne koli vrste, ne glede na provokacije druge strani, na športnih prizoriščih ni prostora. Futsal Dinamo bo naredil vse, da se nikoli več ne ponovijo takšne scene," so zapisali v izjavi za javnost.

V Dinamu tudi ostro zavračajo navedbe o žaljenju in grožnjah igralcem Nacionala srbske narodnosti, te informacije je po mnenju Dinama sprožil prav Đolo: "Vsi, ki so bili v dvorani, vedo, da gre za zavestno širjenje lažnih informacij, zaradi česar bo Futsal Dinamo sprožil vse z zakonom predpisane korake."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.