Šport
39 ogledov

V nedeljo Aljažev dan

aljaž pegan gimnastika EPA
Od danes do nedelje bo v ljubljanski Hali Tivoli svetovni pokal v športni gimnastiki, vse pa bo v znamenju slovesa enega najboljših slovenskih športnikov Aljaža Pegana.

Gimnastični vikend se je začel že s četrtkovim slovesnim odprtjem razstave Vzpon Aljaža Pegana na ljubljanskem Magistratu, nadaljuje pa se danes s tekmo svetovnega pokala. Od 10. do 20. ure so na sporedu kvalifikacije v dveh skupinah, v soboto in nedeljo pa se bodo ob 14. uri začeli še finalni nastopi. Nedelja je v celoti posvečena Peganu, saj so na Gimnastični zvezi Slovenije dogajanje poimenovali kar Aljažev dan.

"Aljažev dan ni namenjen le obiskovalcem, namenjen je celotni slovenski gimnastiki. Začeli bomo zjutraj s skupščino, kjer se bomo pri GZS in njenih društvih od Aljaža tudi uradno poslovili in se mu zahvalili. Ob svetovnem pokalu pa bomo podrobneje predstavili Aljaževo kariero skozi pogovor s komentatorjem, Aljaž pa bo z obiskovalci delil zgodbe, uspehe in razočaranja v času dolgoletne kariere, pridružil se bo tudi televizijskima komentatorjema, na koncu pa bosta skupaj s trenerjem Jožetom Mešlom podelila odličja na njunem orodju drogu," je o projektu povedal predsednik GZS Klemen Bedenik in dodal, da bo po tekmi sledil še studijski program kar iz dvorane.

V Ljubljano je pripotovalo okoli 120 tekmovalcev iz 29 držav. Slovenske barve bodo zastopali Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Gregor Saksida ter Teja Belak, Saša Golob, Tjaša Kysselef in Carmen Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.