Šport
42087 ogledov

V nesreči umrl slovenski borec in svetovni prvak

Jure Smole Twitter Kickboxing zveza Slovenije
V včerajšnji nesreči je umrl slovenski športnik Jure Smole.

"Poročali smo o tragični nesreči, ki se je zgodila v soboto pozno popoldne pri Žužemberku. In kasneje nas je zmrazilo, ko smo izvedeli, da je umrl Jure Smole, izreden mladenič, športnik in profesionalni svetovni prvak v K-1. Jure je kot član novomeškega kluba za tajski boks Scorpion Gym, pred dobrim letom v italijanski Pisi, osvojil naslov svetovnega prvaka v K-1 v kategoriji do 77 kg po verziji organizacije WTKA (World Traditional Kickboxing Association)," so zapisali na portalu dolenjskanews.

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Nesreča Slovenija Umrl 21-letni motorist
"Nekaj pred pol šesto uro popoldne so policisti na interventno številko policije 113 prejeli več klicev o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti od Dobrniča proti Žužemberku, pri odcepu za Radohovo," so včeraj sicer sporočili z novomeške policijske uprave in dodalI: "Po prvih ugotovitvah je 21 letni motorist iz okolice Trebnjega v desnem ovinku izgubil nadzor nad motorjem in padel po vozišču. Zdrsel je na nasprotni vozni pas pod osebni avtomobil tuje registracije, ki je pravilno pripeljal po svoji strani, motor pa je zdrsel mimo vozila. Mladi motorist je kljub zdravniški pomoči umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal predpisano in priporočeno motoristično opremo."
 
Mirnčan je konec junija lani v Pisi v svoji peti profesionalni borbi nastopil proti večkratnemu evropskemu in svetovnemu prvaku Giovanniju Rediju, ki je imel za sabo že preko 70 profesionalnih dvobojev. Smole je pripravil veliko presenečenje in si po petih rundah prepričljivo priboril naslov svetovnega prvaka. 
 
"Jure je bil fant, ki je preprosto osvojil vsakega, ki je prišel z njim v kontakt. S svojo preprostotjo, veselo naravo ter jekleno voljo je bil Jure sinonim izjemnega športnika in velikega človeka," so ob žalostni novici zapisali na spletni strani Fight Madness.
Komentarjev 8
  • 3ddfd6b2e80cc1fc0eaa6af8b78a605921e2dd16 11:00 24.julij 2017.

    Pri motorju ni potrebno, da divjaš in padeš. Je lahko sto drugih razlogov za padec. Zato se kar malo bojim motorja. Pa me kar precej mika. Tko da sožalje.

  • Fulmmer 00:23 24.julij 2017.

    "Med vožnjo je uporabljal predpisano in priporočeno motoristično opremo." In to naj bi bilo opravičilo da je divjal po cesti? Glede na vse divjanje po naših cestah se mi zdi da jih je zelo malo mrtvih....

  • kmetek 21:58 23.julij 2017.

    mar bi se naučil voziti.