Šport
3 ogledov

V polfinalu tudi Osovnikar

Kolaričevi se ni izšlo po željah. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Sebastjan Jagarinec (Poljane Maribor), ki je kot prvi slovenski predstavnik nastopil na 20. EP v atletiki v Barceloni v kvalifikacijah, se je uvrstil v polfinale teka na 400 m; dosegel je 22. čas (46,75).

Nina Kolarič (Ptuj) je v skoku v daljino zasedla 20. mesto (6,43 m) in se ni uvrstila v finale, ki bo v sredo ob 20. uri.

Jagarinec je bil v drugi skupini prvega kroga peti in se je kot četrti, zadnji po času, uvrstil v polfinale, ki bo v sredo ob 19. uri. "Načrt sem popolnoma izpolnil. V polfinale sem se uvrstil na svoji največji tekmi doslej. Živčen pa kljub čakanju do zadnjega teka nisem bil in sem pričakoval, da se bom kljub smoli na startu prebil v polfinale," je povedal Jagarinec.

Svoj prvi članski nastop na velikem tekmovanju je začel z zelo veliko smole, saj mu je dvignilo startne bloke in namesto da bi kot običajno eksplodiral, je na začetku stekel skorajda z mesta. Počasi pa je pridobival na času, vendar v cilju skupine za 19 stotink zaostal za četrtim mestom, ki bi ga neposredno vodilo v polfinale. Ker je bila v prvi skupini šesterica hitrejša od slovenskega predstavnika, je bil že tedaj na tretjem mestu tekmovalcev po času. V preostalih treh skupinah ga je po času prehitel le en atlet in Jagarinec je s tem izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred odhodom v Katalonijo.

"Žal sem imel smolo na startu in začel sem skorajda z mesta. Zato sem izgubil najmanj tri, štiri desetinke sekunde. Sam tek nato ni bil slab, tekel sem v dobrem ritmu, vendar sem na začetku izgubil preveč moči. Če ne bi imel smole, bi si že po mestih v moji skupini zagotovil polfinale. Za finale še nisem konkurenčen. V svojem drugem teku bom šel na dober rezultat. Želim se približati ali izboljšati svoj osebni rekord," je napovedal Jagarinec.

Želela sem si več, vsaj najboljši dosežek v sezoni. Škoda prvega skoka in potem mi ni več uspelo sestaviti zaleta.
Nina Kolarič
Kolaričeva se je želela uvrstiti v finale, za kar je bilo treba skočiti 6,62 m, kar je le tri centimetre manj od avtomatične kvalifikacijske dolžine 6,65 m. Slednje je uspelo kar desetim atletinjam, še dve pa sta se dodatno uvrstili med najboljšo dvanajsterico po daljavah. Kolaričeva je v prvi seriji prestopila, nato pa so ji namerili 6,43 in 6,39 m.

 

"Želela sem si več, vsaj najboljši dosežek v sezoni. Škoda prvega skoka in potem mi ni več uspelo sestaviti zaleta. Moj prvi skok je bil zelo dober, žal pa sem prestopila. Če bi mi uspelo sestaviti celoten skok tako, kot ga znam, potem bi nastopila v finalu. Daljina je letos izjemno močna in veliko tekmovalk je izjemno dobrih. Žal danes ni bil moj dan in sem malo razočarana," je povedala Kolaričeva, ki je letos največ skočila 6,52 m, njen državni rekord pa je na meji 6,78 m.

Škofjeločan Matic Osovnikar se je prvi dan 20. evropskega prvenstva v atletiki v Barceloni uvrstil v polfinale teka na 100 m. Branilec brona s prejšnjega EP je dosegel skupno deveti čas prvega kroga (10,36) s svojim najboljšim časom v sezoni. Novomeščan Gregor Kokalovič je s 30. časom (10,68) izpadel. Polfinalni nastop bo v sredo ob 19.50.

Slovenska metalka kopja Martina Ratej se je na evropskem prvenstvu v Barceloni uvrstila v finale, potem ko je v kvalifikacijah že v prvem poskusu orodje zalučala 61,92 metra daleč in krepko presegla kvalifikacijsko normo (59,50).

Štiri ure pred kvalifikacijami pa je njen trener Andrej Hajnšek bolj podrobno sporočil, kako je potekalo zdravljenje Ratejeve: "Šorli je predpisal ospen, sam pa sem ji hladil nogo z ledom in ji po receptu moje mame Zofke naredil obkladke iz zelja. Kar očitno deluje. Martina je v življenjski formi, kar je ponovno dokazala in bila uspešna kljub težavam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.