Šport
15 ogledov

"V prvem polčasu so se nas bali"

Slonoko%C5%A1%C4%8Dena obala Portugalska Ronaldo Žurnal24 main
Prvi pravi derbi na svetovnem prvenstvu med Portugalsko in Slonokoščeno obalo ni navdušil. Tekma se je končala z najmanj priljubljenim izidom v nogometu 0:0.

Od obračuna med Portugalsko in Slonokoščeno obalo v tako imenovani "skupini smrti“ so ljubitelji okroglega usnja širom po svetu veliko pričakovali. Dobili pa so zelo malo oziroma praktično nič. Vratnica Cristiana Ronalda na začetku srečanja je bilo še največ, kar so nogometaši obeh ekip spravili skupaj. Fifa pa je portugalskega kapetana po koncu srečanja razglasila za igralca tekme. "Vedeli smo, da Slonokoščena obala ne bo veliko napadala in da se bo držala na svoji polovici. V prvem polčasu so se nas bali. Zmagali nismo zgolj zaradi tega, ker nismo imeli sreče,“ je po srečanju razmišljal Ronaldo. Tudi portugalski selektor Carlos Queiroz je z novinarji delil zelo podobno mišljenje: "Na igrišču je bila le ena ekipa, ki si je želela zmagati. Toda napadanje je bilo nemogoče, ker je bilo pred nami 11 igralcev.“ Queiroz je še dodal, da je Fifa prekršila pravila, ker je Didierju Drogbaju dovolila nastopiti z opornico.

Na drugi strani so sloni delovali veliko bolj zadovoljni. "Remizirati s tretjo reprezentanco sveta je neverjetno. Moraš biti ponosen,“ je dejal prvi zvezdnik Slonokoščene obale Didier Drogba, ki je v igro vstopil v 65. minuti. Napadalec Chelseja, ki je ob posebnem dovoljenju Fife zaigral z opornico na poškodovani roki, upa, da bo na naslednjem obračunu proti Braziliji že lahko zaigral od prve minute. "Nobena od ekip ni želela izgubiti,“ pa je po koncu srečanja dejal Šved Sven-Goran Eriksson, ki sedi na klopi Slonokoščene obale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.