Šport
17 ogledov

V Riu preiskava korupcije

rio de janeiro OI 2016 EPA
Dan po prihodu olimpijskega ognja v Brazilijo je mesto Rio de Janeiro, ki bo avgusta gostilo poletne olimpijske igre, sporočilo, da preverjajo poslovanje organizatorjev in morebitno korupcijo.

Mesto Rio de Janeiro je že ustanovilo posebno preiskovalno komisijo, poročajo brazilski mediji. Komisijo bo vodil Atila Nunes, ki je strankarski kolega župana Eduarda Paesa, zato se po poročanju agencije Agencia Brasil pojavljajo vse glasnejši dvomi, ali bo komisija res z enako mero pod drobnogled vzela vse posle, ki so povezani z igrami.

Stroški prvih olimpijskih iger v Južni Ameriki so ocenjeni na 9,8 milijarde evrov, v ceno pa so ob športni infrastrukturi všteti tudi mestni projekti, ceste, podzemna železnica, razširitev letališča. In nazadnje so se dvomi v kakovost opravljenih del pojavili pred tedni, ko se je podrl del nove olimpijske kolesarske steze ob obali. To je spodjedlo morje, pri tem pa sta dve osebi izgubili življenje.

Podjetje, ki je gradilo stezo, je v lasti družine, ki vodi turistično organizacijo mesta, še poročajo mediji v Braziliji.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.