Šport
37 ogledov

V Zagrebu spominska plošča za Iztoka Puca

Iztok Puc EPA
Nekdanji vrhunski rokometaš Iztok Puc bo v torek, 22. novembra, dobil svojo spominsko ploščo v zagrebški športni dvorani Trešnjevka, ki je bolj znana kot "Kutija šibica" (Škatla vžigalic).

V spomin na Iztoka Puca, ki je del svoje uspešne kariere uresničil tudi v Zagrebu, bodo v torek ob 12. uri odkrili spominsko ploščo v priljubljeni zagrebški športni dvorani, so napovedali iz sveta slovenske nacionalne manjšine mesta Zagreb in Slovenskega doma v Zagrebu. Ob tem so sodelovali z rokometnim moštvom Prvo plinarsko društvo Zagreb in zagrebško mestno upravo.

Puc je rokometno kariero začel v rokometnem klubu Šoštanj, od tam pa je odšel v Borac iz Banje Luke. Po selitvi v hrvaško prestolnico je z Zagrebom v letih 1992 in 1993 osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, nato pa je še branil barve Celja Pivovarne Laško in ljubljanske ekipe Prule 67.

Največji uspeh je dosegel v dresu hrvaške reprezentance, ki je na poletnih olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 osvojila prvo zlato olimpijsko kolajno za Hrvaško. S hrvaško reprezentanco je osvojil tudi bronasto medaljo na evropskemu prvenstvu na Portugalskem leta 1994, leto potem pa tudi srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu na Islandiji.

V svoji bogati karieri je osvojil tudi olimpijski bron z reprezentanco nekdanje Jugoslavije v Seulu leta 1988 in osmo mesto z reprezentanco Slovenije na OI v Sydneyju leta 2000. S slovensko reprezentanco je nekaj mesecev pred tem osvojil tudi peto mesto na evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu.

Puc je bil rojen 14. septembra 1966 v Slovenj Gradcu, umrl pa je 20. oktobra 2011 v ZDA, kamor se je odpravil na zdravljenje zaradi raka. Od letošnjega avgusta je Puc tudi član slovenskega Hrama športnih junakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.