Šport
616 ogledov

Jasenka Puc: "Iztok je ponosen"

jasenka puc borut puc Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Iztok Puc je v obliki spominsko-humanitarnih tekem med nekdanjimi hrvaškimi in slovenskimi olimpijci ter slovensko člansko reprezentanco in Celjem Pivovarno Laško doživel globok poklon. Zbrali smo nekaj odmevov.

"Hvala vsem, ki ste danes prišli v Celje. Hvala tudi vsem tistim, ki nas nosite v srcu in čutite z nami bolečino, a niste mogli biti tukaj. Nikoli ne bom pozabila vaše pomoči. Vem, da je Iztok nocoj ponosen,“ je med drugim dejala Jasenka Puc, vdova preminulega Iztoka Puca, v čast in slavo katerega sta bili v Celju odigrani zvezdniški revijalni tekmi.

Kastelic: "Imel zmagovalno mentaliteto"

"Kar pretresen sem bil, ko sem izvedel, da je bolan. Ampak treba se je pobrati in tudi njegova družina se bo. Želim ji veliko dobrega v življenju,“ nam je dejal Andrej Kastelic, ki je bil soigralec Iztoka Puca na Prulah, kasneje je bil Puc tudi njegov športni direktor. Oba pa sta leta 2002 vzela naslov Celjanom, prvič v zgodovini. "Kolikor vem, je Iztok prišel v Ljubljano zato, da bo Celjanom vzel krono. Kar se je odločil, je naredil. Takšen športnik je bil. Tudi po njegovi zaslugi smo bili velika klapa, tako na igrišču kot zunaj njega,“ je dodal Kastelic: "Če hočeš biti vodja na igrišču, moraš imeti zmagovalno mentaliteto. On jo je imel, tako kot glavo na pravem mestu.“

Izkupiček v plemenit namen

Velenjska občina je družini Iztoka Puca izročila ček v višini 1000 evrov, šoštanjska za 300 evrov, pobudnika spominsko-človekoljubne akcije Rolando Pušnik in Dragana Jusupović pa sta Jasenki in Borutu Pucu predala celoten izkupiček od prodanih vstopnic - 15.215 evrov. Prav tako sta prejela prihodek - 320 evrov - od licitacije (prodaje) rokometnih dresov treh odličnih igralcev: Nikole Karabatića, Vida Kavtičnika in Renata Vugrinca. Pri tem nas je zmotilo dejstvo, da kljub prisotnosti uglednih gospodarstvenikov za drese treh eminentnih rokometnih osebnosti na licitaciji ni bilo mogoče zbrati več denarja. Častni predsednik Rokometne zveze Slovenije Zoran Janković je že pred meseci pokazal drugačno, darežljivejšo pot.

Tudi vi lahko še pomagate, tako da sredstva nakažete neposredno na tekoči račun družine Puc: 1000020385059, Routing  061000104, Swift code -  SNTRUS3A, SunTrust Bank 4215 Cortez Road West Bradenton, FL 34210-3122, Iztok Puc, 4907 50th ave west, Bradenton, Fl, 34210.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.