Šport
60 ogledov

Pušnik: "Želim veličastno slovo od Puca"

rolando pušnik Primož Šuntajs
V celjski dvorani Zlatorog bosta v soboto ob 17. in 19. uri spominsko-humanitarni rokometni tekmi v čast preminulega Iztoka Puca, nekdanjega slovenskega, hrvaškega in jugoslovanskega reprezentanta. Na parketu bodo številni zdajšnji in nekdanji zvezdniki, tudi olimpijski zmagovalci iz Atlante leta 1996. Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen družini Iztoka Puca.

"Glede na to, da je bil Iztok rojen v Sloveniji, da je tu začel igrati rokomet in se nato moral prebijati po drugih državah, si želim, da bi se Slovenci na veličasten način in dostojno poslovili od njega," nam je zaupal Rolando Pušnik. Eden najboljših slovenskih vratarjev vseh časov je ob Dragani Jusupović pobudnik človekoljubno-spominske prireditve v obliki dveh zvezdniških rokometnih tekem s ciljem pomagati družini preminulega Iztoka Puca.

V celjskem Zlatorogu se bosta tako v soboto ob 17. uri pomerili reprezentanci Slovenije (z olimpijskih iger iz Sydneyja 2000) in Hrvaške (Atlanta 1996), ob 19. uri pa še aktualna slovenska reprezentanca in Celje Pivovarna Laško. Vse informacije o vstopnicah, ki so na voljo po pet evrov, najdete na spletni strani celjskega kluba. "Brez pomislekov so vsi potrjevali, ko smo jih povabili," nam je povedala Jusupovićeva, ki je opravila neštete organizacijske naloge: "Nihče ni odpovedal sodelovanja, kvečjemu bo od Hrvatov prišel še kdo več. Ko zajoče dvometrski in 150-kilogramski Nenad Kljajić, potem veš, da so ti fantje res imeli radi Iztoka in ga spoštovali."


"Da z Dragano izpeljeva prireditev, sem se odločil zato, ker na Iztoka ne gledam le kot na športnika, ampak tudi kot na prijatelja. Kot družinskega človeka, ki je mnogo storil za svojo družino, navsezadnje se je zato tudi preselil v ZDA. Če sva delila veselje in uspehe, ki smo jih dosegali, moram njemu in njegovi družini v težkih trenutkih stati ob strani," je še pojasnil Pušnik. Izkupiček od tekem je bil sicer sprva namenjen dragemu zdravljenju Puca, zdaj pa bo šel v roke njegovi družini, vdovi Jasenki in sinu Borutu. "Najprej so nam priskočili na pomoč na rokometni zvezi Slovenije in Hrvaške, iz zagrebškega kluba, Borca, Gorenja in seveda Celja Pivovarne Laško. Natiskanih bo med 6000 in 7000 vstopnic in upam, da bodo vse prodane," si želi Pušnik, dolgoletni Pucev reprezentančni in klubski soigralec, ter dodaja: "Iztok je bil zelo dostopen do vseh igralcev, ne glede na status, ki so ga uživali v ekipi. Bil je pravi prijatelj, inteligenten igralec, ki je delal v dobrobit ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.