Šport
202 ogledov

Večni derbi odločil gol v zadnji tretjini

Gal Koren
Ljubljančani še do tretje zmage nad Jeseničani.

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Sij Acroni Jesenice s 4:3 (2:1, 1:2, 1:0). Za Ljubljančane je to tretja zmaga v tretjem medsebojnem obračunu v regionalnem tekmovanju v tej sezoni. Naslednji slovenski derbi bo na sporedu 12. februarja na Jesenicah.

Za ljubljansko ekipo so tokrat v polno zadeli Žan Jezovšek (10., 18.), Miha Zajc (39.) in Gal Koren (44.), za jeseniško pa David Rodman (7.), Luka Bašič (21.) in Philippe Paradies (21.). Prvi derbi v trenerski vlogi je danes doživel novi jeseniški strateg Marcel Rodman, ki je v Podmežakli zamenjal Gabra Glaviča, ta je po prejšnjem derbiju ostal brez službe.

Danes sta ekipi pokazali borbeno in všečno predstavo. Na začetku so bili boljši domači, si pripravili nekaj polpriložnosti, vratar gostov Clarke Saunders pa je imel kar nekaj dela. Toda takoj ko so se Jeseničani otresli pritiska, so tudi zadeli, po dobri podaji Paradiesa je bil pred vrati Žana Usa natančen David Rodman. Jeseničani potem niso izkoristili številčne prednosti, ko pa so bile moči spet izenačene, je po levi strani v protinapad pobegnil Jezovšek in poskrbel za izenačenje, isti igralec pa je, spet po podaji Gregorja Koblarja, pred koncem tretjine ob razmerju na ledu 4-4 zadel še enkrat in Olimpija je na prvi odmor odšla z minimalno prednostjo.

A ta se je v nadaljevanju hitro stopila. Jeseničani so namreč takoj na začetku druge tretjine šokirali tekmece in dosegli dva gola v razmaku le 22 sekund, najprej je bil uspešen Bašič, potem pa po natančni podaji izza gola še Paradies. Olimpija je potrebovala precej časa, da si je opomogla, ob številčni prednosti si je sicer priigrala nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ob koncu drugega dela so se domači prebudili in povsem stisnili tekmece, toda številne priložnosti so zapravljali Koren, Aleš Mušič in Miha Zajc. Slednjemu pa je minuto in pol pred odmorom le uspelo zadeti, tako da je napovedal razburljiv boj do konca tekme.

Začetek zadnje tretjine je bil bolj po okusu domačih, saj je Koren poskrbel za novo vodstvo v 44. minuti. Na drugi strani pa je samostojni prodor Bašiča dobro ustavil Us. Ljubljanska ekipa se je tako že lahko posvetila tudi branjenju ugodnega izida, ni pa povsem pozabila na napad. A Saunders je bil zbran, tako kot tudi Us na domači strani.

Pravo priložnost za preobrat so imeli gostje ob koncu, ko so imeli domači dve zaporedni izključitvi. Toda zbrana igra v obrambi Olimpije tekmecem ni dovolila niti enega nevarnejšega poskusa v teh štirih minutah, ko pa so si nato v zadnji minuti izključitev prislužili še gostje, je bilo že jasno, da bo domača ekipa ohranila minimalno prednost.

Naslednja tekma v alpski ligi Jeseničane čaka 28. decembra, ko bodo doma igrali proti drugi celovški ekipi, Ljubljančani pa bodo s tem moštvom igrali dva dni prej v gosteh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.