Šport
37 ogledov

"Vedno smo bili boljši od Slovencev"

Marko Popović si lahko le želi, da so se naši utrudili z Američani. (Foto: Reute Žurnal24 main
Naslednji tekmec Slovenije bo Hrvaška. Ekipi imata bogato zgodovino, nazadnje sta se pomerili lani na evropskem prvenstvu na Poljskem.
Kdo bo zmagal in za koliko točk? Napovejte
in lahko si priigrate Žurnalovo majico. Svojo napoved lahko oddate na Žurnalovem športnem profilu na omrežju Facebook. Vsi napovedujete zmago naših fantov! Tako je prav.

Takrat je v četrtfinalu zmagala Slovenija, strasti pa so se razvnele ob koncu prvega polčasa, ko je ob vodstvu Hrvaške tehnično napako dobil Marko Popović, Slovenci pa so se s petimi točkami vrnili v igro in potem preobrnili tekmo v svojo korist. Popović pravi, da ni čas za vračilo dolgov, pomembna je le zmaga: "Vsa ta leta mislim, da smo boljši od Slovencev, ampak nikakor jih ne moremo dobiti. Upam, da bo tokrat drugače. Upam, da so se utrudili na tekmi z Američani."

Hrvaška zunanja linija je zelo močna, Popović, Roko-Leni Ukić, Bojan Bogdanović in Marko Tomas so zelo dobri strelci za tri točke, sposobni so zadevati v serijah. Roko-Leni Ukić, ki si kruh prav tako služi v Istanbulu, sicer ni v najboljši formi: "Na prvenstvo sem prišel poškodovan. Težave imam z gležnjem, to se mi vleče od zadnjega pripravljalnega turnirja. Kar nekaj časa nisem treniral, tako da nisem v najboljši formi. Verjamem, da bo tekmo za tekmo bolje." O Slovencih pa pravi: "Slovenci so stari znanci. Poznamo se zelo dobro, tako da velikih presenečenj ne more biti. Pričakujem trdo tekmo, o zmagovalcu pa bodo odločale malenkosti. Bomo videli na igrišču." Solidno na prvenstvu igra Bogdanović, ki verjame, da Slovenija lahko pade: "Upam, da bomo zmagali. Tekmi s Slovenijo in Brazilijo bosta odločali o naši uvrstitvi v skupini. Zagotovo moramo igrati trdo v obrambi. Ne smemo prejemati lahkih košev, prav tako pa moramo bolje skakati v napadu. Bolj ali manj poznamo vse igralce, dobro se bomo pripravili."

Tekmi s Slovenijo in Brazilijo bosta odločali o naši uvrstitvi v skupini. Zagotovo moramo igrati trdo v obrambi.
Bojan Bogdanović

Za zdaj pravo formo išče tudi Tomas, ki pa je lahko še kako nevaren. "Moramo iti korak za korakom. Svetovno prvenstvo je tako tekmovanje. Na Slovence se še nismo posebej pripravljali. Ogledali smo si sicer njihovo tekmo z ZDA, a to ni pravo merilo. Vemo, da imajo dobro zunanjo linijo. Imajo prodornega Gorana Dragića," je razlagal v nedeljo zvečer. O morebitnem maščevanju za poraz na EP pa pravi: "Tisto je bila veliko pomembnejša tekma. Zdaj se igra v skupini. Za nas je tekma pomembna zaradi čim boljše uvrstitve v skupini."

Ob vseh omenjenih bodo morali Slovenci posebej paziti še na visokega Anteja Tomića, ki ima za seboj uspešno sezono v Španiji. V Istanbulu je tudi približno 400 hrvaških navijačev, ki pa bodo tokrat povsem v senci več kot štiritisočglave slovenske množice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.