Šport
187 ogledov

Velenjčani so se prebili v četrtfinale

Aljaž Panjtar Profimedia
Kljub porazu s petimi zadetki so se ose prebile med osem najboljših.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi osmine finala evropske lige v gosteh izgubili proti Nimesu s 30:35 (15:18). Slovenska zasedba se je kljub porazu v Franciji uvrstila v četrtfinale, saj je na prvi tekmi pred tednom dni zmagala z 29:22.

Slovenski prvaki so se tako prebili med osem najboljših ekip v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Izbranci Zorana Jovičića so temelje za napredovanje v četrtfinale postavili pred tednom dni v Rdeči dvorani, ko so zmagali s sedmimi goli prednosti, lepega kapitala pa na povratni tekmi v južnem delu Francije niso zapravili.

Rokometaši iz Šaleške doline so imeli rezultatski nadzor na tekmi, predvsem dobro so se odzvali v kritičnih trenutkih povratne tekme. V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali hladnokrvnost, predvsem v izdihljajih razburljivega dvoboja. V zadnji minuti je Nimes po golu Mohameda Hishama Sanada povedel s 30:24, končni izid pa je devet sekund pred koncem postavil izkušeni David Miklavčič in velenjsko veselje v Franciji se je lahko začelo.

V velenjski ekipi so bili na tekmi najbolj učinkoviti Domen Tajnik, Ibrahim Haseljić in Žiga Verdinek, vsi so dosegli po šest golov.

Poleg Gorenja so se med osem prebili še poljska Wisla iz Plocka, hrvaške Nexe Našice, francoski Nantes, portugalska Benfica iz Lizbone, danski GOG Gudme, švicarski Kadetten Schaffhausen in nemški Magdeburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice