Šport
65 ogledov

Velenškova v repasažu proti poškodovani domačinki

Ana Velenšek olimpijske igre London 2012 Reuters
Ana Velenšek ima lepo priložnost, da v kategoriji do 78 kg poseže po odmevni uvrstitvi, morda celo medalji.

Slovenska judoistka Ana Velenšek je peti dan svetovnega prvenstva v Čeljabinsku že zabeležila uvrstitev, saj se je prebila v četrtfinale in bo tako najmanj sedma med borkami do 78 kilogramov. A bržkone lahko poseže še višje, saj jo v prvem krogu repasaža čaka poškodovana domačinka Aljena Kahorovska.

Velenškova je danes najprej premagala Francozinjo Lucie Louette Kanning, nato je bila boljša še od Korejke Mi-Young Choi. V četrtfinalu ji je pot prekrižala aktualna olimpijska prvakinja Američanka Kayla Harrison in jo poslala v repasaž.

Zadnji posamični nastop

V repasažu se bo varovanka Marjana Fabjana najprej pomerila z Rusinjo Kahorovsko, ki pa se je med borbami danes poškodovala in je njen nastop še vprašljiv. V primeru zmage se bo Velenškova borila za bronasto kolajno.

Z Velenškovo se bodo slovenski posamični nastopi danes končali, saj so jutri na sporedu še najtežje kategorije, Lucija Polavder (nad 78 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg) pa sta poškodovana in se prvenstva nista udeležila. "Dan D" bo znova v nedeljo, ko čaka tako žensko kot tudi moško reprezentanco Slovenije še ekipno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.