Šport
26 ogledov

Velik poraz Nibalija in Quintane

 Andre Greipel EPA
Izjemno zanimivo drugo etapo je v sprintu dobil Andre Greipel, dva od četverice največjih favoritev pa sta že doživela hud udarec.

Čeprav je bila druga etapa kolesarske dirke po Franciji na Nizozemskem ravninska, sta dež in še posebej veter že poskrbela za selekcijo. V etapi, ki jo je v sprintu dobil Nemec Andre Greipel (Lotto Soudal), sta dva izmed favoritov že izgubila dragocen čas, lanski zmagovalec Italijan Vincenzo Nibali in Kolumbijec Nairo Quintana sta namreč zaostala. S tem sta največ pridobila Španec Alberto Contador in Britanec Chris Froome, ki sta v cilj prišla minuto in 27 sekund pred velikima tekmecema za skupno zmago. 

"Imel sem smolo. Pred mano je padel eden od tekmovalcev, nato pa smo zamudili in izgubili stik. Čeprav smo poskušali, je bilo ob takem vetru težko zakrpati vrzel. A to je kolesarstvo, bolje je, da se je to zgodilo na začetku dirke kot pri koncu. Dirka je še dolga, če imamo čas, da zamujeno nadoknadimo. Ne bomo se predali, slab dan je treba sprejeti, a ga tudi hitro pozabiti, zdaj se nima smisla obremenjevati," je po etapi dejal Nibali.

Zaostal je tudi edini slovenski predstavnik Kristijan Koren, a ne po svoji krivdi, saj ga je vodstvo ekipe Cannondale poklicalo v zasledovalno skupino, da pomaga svojim ekipnim kolegom. 

Greipel je v sprintu premagal Slovaka Petra Sagana, tretje mesto pa je zasedel Švicar Fabian Cancellara, ki je po zaslugi bonifikacijskih sekund prevzel skupno vodstvo. Pred Nemcem Tonyjem Martinom ima skupno tri sekunde prednosti.

"Seveda je bilo v mojem načrtu, da si priborim rumeno majico. Toda nisem pričakoval, da mi bo to uspelo danes. Začutil sem priložnost, z nekaj sreče pa jo tudi izkoristil," je bil na cilju zadovoljen Švicar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.