Šport
684 ogledov

Velika sprememba v Kopitarjevi ekipi

Anže Kopitar LA Kings
Los Angeles Kings imajo novega trenerja.

Hokejisti iz Los Angelesa bodo odslej vadili pod novo taktirko. Johna Stevensa bo po slabem vstopu vsaj začasno zamenjal Willie Desjardins. Kralji so sicer dobili zadnjo tekmo, med strelce se je z zadetkom ob igri z igralcem manj vpisal tudi Anže Kopitar.

"To so kritični trenutki v naši sezoni, naši rezultati doslej pa so bili daleč pod pričakovanji. Kljub vsemu je bila odločitev težka, a smo čutili, da tud potrebna," je dejal generalni manager ekipe Los Angeles Kings Rob Blake in dodal: "Spoštijemo in cenimo, kaj je John naredil za našo organizacijo. Bil je ključen del našega uspeha, čutimo izjemno hvaležnost ob njegovem prispevku."

Anže Kopitar NHL Šport Kopitar zabil in si oddahnil

Kot pomočnik glavnega trenerja se je moral posloviti tudi Don Nachbaur, zamenjal pa ga bo nekdanji uspešni hokejist Marco Sturm, ki trenutno opravlja funkcijo glavnega trenerja pri nemški reprezentanci. Ta je na zadnjih olimpijskih igrah, kjer sicer ni bilo NHL igralcev, osvojila srebrno odličje. Po podaljšku so Nemce v velikem finalu premagali Rusi na čelu z igralcem turnirja Iljo Kovalčukom, ki v tej sezoni brani barve Los Angelesa.

Desjardins je nazadnje kot trener vodil moštvo Vancouver Canucks, kjer se je obdržal tri sezon (2014-17). Postal je 25. trener v zgodovini Kraljev.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.