Šport
33 ogledov

Kanadski derbi Plamenom

Maple Leafs Flames
V noči na torek sta bili v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrani dve tekmi.

Potem ko je vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Toronto Maple Leafs doživela hud udarec, ko je izvedela, da bo moral prvi strelec moštva Auston Matthews zaradi poškodbe leve rame prisilno počivati vsaj štiri tedne, je danes z 1:3 izgubila proti Calgary Flames.

Javorjevi listi so odigrali prvo tekmo brez Matthewsa, ki bo moral počivati vsaj mesec dni. Pri Torontu so 21-letnega ameriškega zvezdnika, ki je to sezono na enajstih tekmah dosegel deset zadetkov in šest podaj, dali na seznam poškodovanih. Matthews je dejal, da mu sicer ne bo treba na operacijo in da gre za podobno poškodbo, kot jo je staknil februarja in zaradi katere je izustil deset tekem. Če se bo Matthews vrnil na led čez štiri tedne, bo izpustil dvanajst tekem. 

V Torontu sta Sean Monahan in Elias Lindholm zadela v razmaku 55 sekund proti koncu zadnje tretjine in popeljala Flames do zmage, s katero so prekinili črn niz treh zaporednih porazov. Lindholm in Monahan sta goloma vsak dodala še po eno podajo, Michael Frolik pa je z zadetkom v prazno mrežo zapečatil končni izid tekme. Vratar Mike Smith je zbral 24 obramb. Edini gol za Toronto je dosegel Nazem Kadri, ki je odigral svojo 500. tekmo v ligi NHL, domači vratar Frederik Andersen pa je zaustavil 31 strelov.

"Uspelo nam je sestaviti dobrih 60 minut. Ves večer smo bili boljše moštvo, prvi smo prihajali do ploščka, dobivali smo medsebojne dvoboje," je po tekmi dejal Lindholm, ki je z osmimi zadetki prvi strelec Calgaryja.

V olimpijskem Vancouvru pa so bili domači navijači bolj veseli kot v Torontu, saj so francoski Kanadčani slavili zmago proti Minnesoti s 5:2. Najbolj se je izkazal najboljši novinec v ligi Elias Pettersson, ki se je dvakrat vpisal med strelce in po dveh porazih Vancouver spet popeljal do zmage.

Markus Granlund in z igralcem več na ledu še Jake Virtanen sta prav tako zadela za gostitelje, ki so prekinili uspešen niz petih zaporednih zmag Minnesote. Zadetek v nebranjena vrata je 39,1 sekunde pred koncem dosegel še Ben Hutton, pri gostih pa sta bila strelca Jordan Greenway in Ryan Sutter.

Anže Kopitar Kings Sharks NHL Šport Kralji prekinili črno serijo šestih porazov

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka v noči na petek po slovenskem času, ko bodo v Staples Centru gostili ekipo Philadelphia Flyers.

NHL, izida:

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 1:3
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.