Šport
8181 ogledov

Velika sprememba za Kralje, Kopitar nikoli več na ledu Staples Centra

Staples Center Profimedia
Staples Center po novem v znamenju kriptovalut.

Dvorana Staples Center, v kateri domujejo košarkarski ekipi iz lige NBA Los Angeles Clippers in Los Angeles Lakers, košarkarice iz WNBA Los Angeles Sparks in hokejisti iz NHL Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem, bo prihodnji mesec dobila novo ime, zahvaljujoč bogati pogodbi s platformo Crypto.com.

Kot so sporočili iz uprave dvorane Staples Center, se bo dvorana od božiča naprej imenovala Crypto.com Arena, potem ko je podpisala 20-letno in več kot 616 milijonov evrov (700 milijonov dolarjev) vredno pogodbo s singapursko družbo, ki promovira širšo uporabo kriptovalut, kot je bitcoin, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To bo prvič, da bo dvorana, ki je ob newyorškem Madison Square Gardnu eno bolj znanih prizorišč športa in zabave v ZDA, preimenovana. Odprli so jo sicer leta 1999 in na tekmah sprejme 20.000 gledalcev.

Šef Crypto.com Kris Marszalek je za Financial Times dejal, da bo pogodba s slovito dvorano nekoč ocenjena kot trenutek, ko so kriptovalute postale nekaj običajnega.

Čeprav bo novo ime v veljavo stopilo za božič, pa bodo napise na samem prizorišču zamenjali šele junija prihodnje leto.

Slovenski hokejski šampion Anže Kopitar sicer v kultni dvorani Staples Centra "kraljuje" že od leta 2006, ko je vstopil v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu, ekipi iz Los Angelesa pa je zvest še šestnajsto sezono zapored, tekom katerih je v Staples Center pripeljal kar dva Stanleyeva pokala.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Florida ostaja na vrhu

Hokejisti Los Angelesa sicer sinoči niso bili na delu, so pa zato nastopili hokejisti Floride, ki s 25 točkami ostajajo vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL. Ponoči so v domači dvorani s 6:1 premagali New York Islanders in na 16 tekmah zbrali že 25 točk. Gostitelji so vse rešili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 4:0, Šved Patrick Hornquist pa je že v tem delu dosegel gol in podajo.

Na vzhodu za točko zaostaja Carolina, ki je bila s 4:2 uspešna v Las Vegasu. Na tekmi, na kateri so gostje vodili z 2:0, domači so v drugem delu izenačili, v zadnjem pa so gostje dosegli še dva gola, sta po gol in podajo vknjižila Finec Sebastian Aho in Vincent Trochek. Toronto, Washington in New York Rangers zaostajajo dve točki.

Washington je bil v Anaheimu blizu tudi drugi točki, a so gostitelji slavili po podaljšku s 3:2, potem ko je Trevor Zegras v peti minuti dodatnega dela dosegel odločilni gol, že v 50. pa je zadel za vodstvo Anaheima, vodilne ekipe na zahodu, z 2:1. Rangers so s 3:2 premagali Montreal, Toronto je s 3:0 odpravil Nashville.

Na zahodu je Anaheimu najbližje Edmonton, ki je zbral 22 točk, vodstvo na lestvici pa je zapravil po porazu s 5:2 na kanadskem obračunu v Winnipegu. Vodilni strelec lige Nemec Leon Draisaitl je udaril prepozno, ko je v zadnjem delu znižal na 4:1 in 4:2. Skupaj je Draisaitl na 15 tekmah letos dosegel že 17 golov, kar je najboljši dosežek po 16 letih. Winnipeg, ki vodi v centralni skupini, zaostaja za točko za Edmontonom.

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so na zahodu trenutno na sedmem mestu. V noči na četrtek ekipo iz Kalifornije čaka dvoboj z ekipo Washingtona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.