Šport
17 ogledov

City ostaja glavni v Manchestru

Kompany Di Maria Manchester City Manchester United
1/12
EPA
Veliki manchestrski mestni derbi med Cityjem in Unitedom je pripadel meščanom, ki so slavili po golu Sergia Agüera (1:0). Tottenham je na gostovanju pri Aston Villi prišel do zmage po preobratu v zaključku tekme (1:2).

Aktualni prvak Manchester City je še četrtič zapored v prvenstvu premagal Manchester United (1:0), skupno pa so meščani zabeležili 49. zmago na 168. medsebojnem obračunu, medtem ko so rdeči vragi ostali pri 68 zmagoslavjih. Tekmo je odločil strel Sergia Agüera v 63. minuti, ko je kronal premoč domačih, ki so od 39. minute imeli igralca več zaradi izključitve Chrisa Smallinga. United je v zaključku skušal priti do remija, a je obramba Cityja vzdržala in tako je četa Manuela Pellegrinija obdržala stik z vodilnim Chelseajem, za katerim zaostaja za šest točk.

Pri gostih je na tribuni ostal še vedno ne dovolj pripravljeni Radamel Falcao, pri domačih je zaradi poškodbe manjkal ideolog igre David Silva. Že pred tekmo je prišlo do manjših težav pri domačih. Na levem boku bi moral začeti Aleksandar Kolarov, a se je Srb poškodoval na ogrevanju, tako da je začel Gaël Clichy

De Gea reševal United

Srečanje so bolje odprli domači, Sergio Agüero je v 8. minuti prvič preizkusil pripravljenost Davida de Gee s strelom na prvo vratnico z leve strani. Na drugi strani je odgovoril Adnan Januzaj, toda njegov polvolej ni bil dovolj natančen.

Igra se je dokončno razživela sredi prvega polčasa, United pa je imel precej sreče, da se ni znašel v zaostanku. Agüero je v 20. minuti odlično ustavil dolgo žogo in preslabotno sprožil, v naslednjih sekundah pa so domači zapravili kar dve "smrtni" priložnosti. Najprej je po hitri akciji na desni strani Pablo Zabaleta idealno zaposlil Jesúsa Navasa, ta pa je iz neposredne bližine nastreljal De Geo, že v naslednji akciji pa je Fernando v protinapadu s predložkom našel Agüera, Argentinec pa je v padcu sprožil v gostujočega vratarja, ki je pravočasno zapustil vrata.

Nato pa je na sceno stopil Chris Smalling, ki je v le nekaj minutah dobil dva rumena kartona in moral pod predčasno prho. Najprej je nepotrebno oviral Joa Harta pri izbijanju žoge, nato pa je na boku z neprevidnim drsečim startom podrl še Jamesa Milnerja in bil upravičeno izključen. Iz sledečega prostega strela je pred gol podal Milner, Vincent Kompany pa je malce zamudil na podajo. V 42. minuti bi domači morali dobiti enajstmetrovko, ko je Marouane Fellaini s hrbta v tetivo brcnil Agüera, a se sodnik Michael Oliver ni oglasil, tako kot tudi ne v drugi minuti dodatka, ko je Marcos Rojo kot zadnji igralec obrambe podrl Yayo Touréja. Prvi del se je tako končal brez zadetkov.

Agüero prebil bunker gostov

Tudi na začetku drugega polčasa je City dominiral, gostje so se večkrat rešili z blokom v zadnjem trenutku, Zabaleta pa je strel iz ugodnega položaja poslal na tribuno. Kmalu je sledila nova sporna situacija, ko je Michael Carrick v kazenskem prostoru spotaknil Agüera, Oliver pa spet ni zapiskal. Že pred tem je moral z igrišča Rojo, ki si je poškodoval ramo od drsečem startu. V 63. minuti pa smo vendarle videli spremembo izida: Touré je z globinsko podajo našel Clichyja na levem boku, Francoz je žogo vrnil pred gol, tam pa je Agüero "iz prve" matiral De Geo za zasluženo vodstvo.

V 70. minuti smo po daljšem obdobju videli konkreten poskus Uniteda, Hart je ubranil poskus Van Persieja po prodoru. Di María je poslal nekaj predložkov pred gol domačih, toda njegovi soigralci niso prišli do strela. V 74. minuti je Touré odlično zaposlil Navasa, Španec je s strelom na prvo vratnico stresel okvir gola. V nasprotnem napadu pa je sledila najlepša priložnost vragov: Wayne Rooney je hitro prodrl pred vrata, žoga pa se je v nadaljevanju akcije odbila do Di Maríe, njegov natančen strel je z dobro parado ustavil Hart. V naslednji akciji je Fellaini slabo zadel žogo z glavo in zgrešil gol.

V zaključku je za meščane dvakrat poskusil še Touré, obakrat je bil malce nenatančen. Sledil je petminutni sodnikov dodatek, v katerem pa nismo videli lepših priložnsoti, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Cityja, ki je obdržal priključek s Chelseajem, za katerim United sedaj zaostaja že za 13 točk.

Premier league, 10. kolo:

Manchester City : Manchester United 1:0 (0:0)
Agüero 63.
RK: Smalling (Man Utd) 39.

Man City: Hart; Zabaleta, Clichy, Demichelis, Kompany, Fernando, Touré, Navas, Milner (od 70. Nasri), Jovetić (od 71. Džeko), Agüero (od 84. Fernandinho). 
Na klopi: Caballero; Sagna, Boyata, Sinclair.

Man Utd: De Gea; Valencia, Smalling, Rojo (od 53. McNair), Shaw, Blind, Fellaini, Januzaj (od 43. Carrick), Rooney, Di María, Van Persie (od 82. Wilson). 
Na klopi: Lindegaard; Fletcher, Herrera, Mata.

Newcastle Utd : Liverpool 1:0 (0:0)
Pérez 73.

Arsenal : Burnley 3:0 (0:0) 
Alexis Sánchez 70., 91., Chambers 72.

Chelsea : QPR 2:1 (1:0)
Oscar 32., Hazard 75./11m; Austin 62. 

Everton : Swansea City 0:0 (0:0)
RK: Shelvey 72.

Hull City : Southampton 0:1 (0:1)
Wanyama 3.

Leicester City : WBA 0:1 (0:0)
Cambiasso 47./ag

Stoke City : West Ham Utd 2:2 (1:0)
Moses 33., Diouf 55.; Valencia 60., Downing 73.

Aston Villa : Tottenham Hotspur 1:2 (1:0)
Weimann 16.; Chadli 84., Kane 90.
RK: Benteke (Villa) 65.

Ponedeljek ob 21.00:
Crystal Palace - Sunderland

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.