Šport
4 ogledov

"Vem, da menjam Courtoisa"

Jan Oblak EPA
Jan Oblak je prvič uradno stopil na travnato površino stadiona Vicente Calderon, kjer bo kot član Atletico Madrida prebill naslednjih šest sezon. Na Vip loži je bil predstavljen pred številnimi predstavniki medijev.

"Prišel sem kot eden od treh vratarjev, vendar se bom trudil, da bom postal najboljši. Na prvem mestu je ekipa," je ob predstavitvi dejal slovenski vratar.

Protokol predstavitve je vodil predsednik Atletica Enrique Cerezo, ki je slovenskega reprezentanta nagovoril z besedami: "Tukaj se boš srečal z zdravo konkurenco. Vsi skupaj se bomo trudili, da se boš počutil kot član velike družine. Tvoja prihodnost je tudi naša."

Nato je besedo dobil Oblak. "Rad bi sezahvalil predsedniku kluba. Moji prvi vtisi so izjemni. Zelo sem vesel. Spoznavam ljudi v klubu, zaenkrat mi je vse zelo všeč. Zavedam se, da prihajam kot zamenjava za Thibauta Courtoisa in naredil bom vse, da bom na njegovi ravni," je dejal Slovenec, za katerega je Atletico Benfici odštel 16 milijonov evrov odškodnine, kar je najvišja doslej plačana vsota v španskem nogometu za kakšnega vratarja.

"Zelo sem zadovoljen, da sem prišel v Atletico. Odločitev sem sprejel na podlagi razgovorov z različnimi igralci kluba, ki so vsi pohvalili delo in stanje v njem. Zagotovo je to velik korak v mojem življenju, ki prinaša tudi ogromno odgovornosti," je še dejal Oblak in pristavil: "Benfica mi bo ostala v lepem spominu, vendar sem moral narediti ta korak, saj bo veliko soigralcev prav tako zapustilo klub. Atletico je bil moja priložnost. Veselim se priložnosti, da bom lahko zaigral v La Ligi. Ta je močnejša od portugalskega prvenstva. Zame predstavlja velik izziv."

 

 

 

Komentarjev 1
  • gamarac 17:41 22.julij 2014.

    https://www.1ka.si/a/43295

Sorodne novice