Šport
18 ogledov

Oblak k Atléticu

sport 20.03.14. Jan Oblak, slovenski vratar, Benfica's goalkeeper Jan Oblak (L) Reuters
Jan Oblak bo od ponedeljka član madridskega Atlética. Ta bo zanj Benfici odštel 16 milijonov evrov so prepričani pri španskem časniku As.

Atlético Madrid je po pisanju španskega Asa že sklenil dogovor z Benfico o prihodu slovenskega vratarja Jana Oblaka. Rojiblancos bodo za prestop nekdanjega člana Olimpije odšteli 16 milijonov evrov, to pa je najvišja vsota pri menjavah klubov slovenskih nogometašev. Prestop naj bi uradno potrdili sicer šele v ponedeljek.

Oblak je v minuli sezoni le dočakal pravo priložnost pri Orlih iz Lizbone, po koncu sezone pa je bil izbran tudi za najboljšega vratarja portugalskega prvenstva.Svojo mrežo je v 15 ligaških nastopih ohranil nedotaknjeno kar 13-krat, skupno je prejel le tri zadetke. Na Portugalskem je poleg državnega naslova osvojil tudi pokalno tekmovanje in ligaški pokal, v Evropski ligi pa je Benfica šele v finalu klonila proti Sevilli.

V spodnjem videu si lahko ogledate nekaj Oblakovih obramb v minuli sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.