Šport
7 ogledov

Venus: Sereni moram biti za vzor!

Venus Williams je z izjemno igro premagala mlajšo sestro. Žurnal24 main
V tretjem wimbledonskem finalu sester Williams se je po dveh nizih veselila Venus Williams, ki je tako osvojila svoj peti wimbledonski naslov. Williamsovi tudi finale v ženskih dvojicah.
 

Wimbledon, finale (Ž)

V. Williams (ZDA, 7) : S. Williams (ZDA, 6) 7:5, 6:4

Ob 15. uri se je na osrednjem igrišču v Wimbledonu začel finale v ženski konkurenci tretjega letošnjega turnirja za grand slam. Nasproti sta si stali šesta in sedma igralka sveta, sestri Serena in Venus Williams , ki sta se v finalu Wimbledona zadnjič pomerili leta 2003. Takrat je slavila mlajša Serena, tokrat pa je bila boljša starejša Venus, ki je tako tudi ubranila lansko zmago na sveti travi. Sicer pa sta sestri dobili sedem od zadnjih devetih turnirjev v Wimbledonu, uspešnejša pa je Venus, ki se je tokrat veselila petič, Serena pa je Wimbledon dobila dvakrat.

Serena je izjemno odločno začela finalni obračun, saj je že takoj na začetku sestri odvzela servis, nato pa je z dobljeno igro na svoj servis brejk tudi potrdila. Venus je nadaljevala zbrano in sestri sledila, a je zaradi odvzetega servisa zaostajala za točko, v osmi igri pa je sestri odvzela servis in jo ujela pri izidu 4:4. Sestrski dvoboj za naslednjo točko je bil precej napet, nazadnje pa je s 5:4 na svoj servis povedla Venus. Serena je po zaslugi odličnih servisov (uspela sta ji dva asa) in napake Venus, ki je žogico poslala izven igrišča, izid znova izenačila. Sledila je nova točka za Venus, nato pa še izenačena igra na Serenin servis, v kateri je imela Venus priložnost, da z novim brejkom prvi niz zaključi v svojo korist, kar ji je tudi uspelo.


Med posameznicami je bila boljša Venus, sestri Williams pa čaka še finale ženskih dvojic. © Reuters

 
 

Wimbledon, finale, dvojice (Ž)

S. Williams/V. Williams (ZDA, 11) : L. Raymond/S. Stosu (ZDA/AVS) 6:2, 6:2

V prvi igri drugega niza je Serena spet imela priložnost, da osvoji točko na sestrin servis, kar pa ji ni uspelo, a je nato v drugi igri dobila točko, v tretji pa je znova imela več zaključnih žogic za odvzem servisa nasprotnici. Po večminutnem boju je točko v tretji igri vendarle dobila Serena, nato pa je bila v naslednji igri boljša Venus, ki je sestro ujela na 2:2, nato pa sta nadaljevali z izenačeno igro do 4:4, ko je dve točki zapored osvojila Venus in po uri in 51 minutah zmagoslavno zaključila dvoboj. "Sestra je bila boljša, a vseeno je lepo, da se je tako izteklo, da sva bili v finalu. Trdno sem trenirala, se borila za vsako žogo, turnir je bil težek in na koncu sva lahko veseli, da sva bili v finalu. Danes ni bilo lahko, pihal je veter, tako da sem lovila žoge, prav tako pa nisem zadevala, kot sem si želela. Kljub vsemu sem vesela svojega in sestrinega uspeha," je po dvoboju dejala Serena. "To je bil lep dvoboj z mojo sestrico, rečem lahko, da je igrala dobro, a sem bila jaz še malo boljša. Neverjetno je, da zdaj stojiva tukaj kot najboljši, še posebej zaradi težkega žreba. Zahvalila bi se sestrama in staršem za podporo, še posebej materi, ki naju je spremljala tukaj. Vesela sem zmage in moja prva naloga je, da sem starejša sestra, zato moram biti mlajši za vzor, tudi po zmagah," pa je v šali povedala zmagovalka Venus.


Nenad Zimonjić in Daniel Nestor sta zmagala med moškimi dvojicami. © Reuters

 
 

Wimbledon, finale, dvojice (M)

D. Nestor/N. Zimonjić (KAN/SRB, 2) : J. Björkman/K. Ullyett (ŠVE/ZIM, 8) 7:6(12), 6:7(3), 6:3, 6:3

Sicer pa sta se sestri Williams kasneje še enkrat skupaj vrnili na wimbledonske zelenice. Čakalo ju je namreč še finale v konkurenci ženskih dvojic, kjer sta se kot enajsti nosilki pomerili z ameriško-avstralsko navezo Lise Raymond in Samanthe Stosur . Williamsovi sta brez večjih težav z 6:2 in 6:2. Pred njunim dvobojem je bil na osrednjem igrišču na sporedu še finale v moških dvojicah. Za zmago so se pomerili osma nosilca Šved Jonas Bjorkman in Kevin Ullyett iz Zimbabveja ter druga nosilca Kanadčan Daniel Nestor in Srb Nenad Zimonjić . Boljša je bila kanadsko-srbska naveza, ki se je veselila s 7:6(12), 6:7(3), 6:3 in 6:3. Za Zimonjića je bil to prvi naslov na katerem od največjih štirih turnirjev na svetu, medtem ko ima Nestor v vitrini že tri. Vse tri je osvojil v paru z Markom Knowlesom, nazadnje lani na OP Francije, pred tema pa leta 2002 v Melbournu in leta 2004 na OP ZDA, je Kanadčan tako v žep pospravil še četrti največji skalp. Srb in Kanadčan sta sicer boj za najvišje mesto napovedala že z zmago v Queen's Clubu prejšnji mesec in z odličnimi partijami v Roland Garrosu, kjer sta tekmovanje končala kot druga.

 

Wimbledon, polfinale, mladinke

P. Hercog/J. Moore (SLO/AVS, 6) : J. Curtis/J. Rae (VBR) 4:6, 6:3, 6:4

Polona Hercog , ki je v konkurenci posameznic nastop končala v četrtfinalu, se je v mladinskem delu Wimbledona v konkurenci dvojic uvrstila v finale. S soigralko Avstralko Jessico Moore , s katero sta šesti nosilki na turnirju, sta v polfinalu s 4:6, 6:3 in 6:4 premagali britanski igralki Jade Curtis in Jocelyn Rae. Poleg Hercogove je do wimbledonskega finala v konkurenci mešanih dvojic prišla tudi Katarina Srebotnik .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.