Šport
27 ogledov

Venusin šesti čut rešil Serenino življenje

Serena Williams Eastbourne 2011 Reuters
"Fizioterapevtki sem rekla: ‘Preveri na spletu, če gre za simptome krvnega strdka’. In so bili res," Venus Williams na prvem turnirju po vrnitvi sester razkriva, kako je njen šesti čut in nekaj zdravniškega znanja, rešilo življenje Serene Williams.

Serena in Venus Williams sta nazaj v svetu tenisa. Ta teden igrata v Eastbournu in se pripravljata na tretji grand slam sezone (Serena je v sredo že izpadla). Venus, ki zaradi poškodbe ni igrala pet mesecev, je razkrila nekaj podrobnosti o težkih časih, ki jih je pozimi preživljala družina Williams. Serena po zmagi na lanskem Wimbledonu ni več igrala: najprej jo je ustavila poškodba, nato pa pljučna embolija. Zaradi krvnega sdrka je bila celo v življenjski nevarnosti.

"S Sereno sva bili v telovadnici, ko mi je rekla, da ji zateka stopalo. Fizioterapevtki sem rekla: 'Preveri na spletu, če gre za simptome krvnega strdka'. In so bili res," razlaga Venus. "Imela je še več drugih simptomov in hvala bogu jih nismo spregledali. To bi bilo lahko zelo nevarno. Nisem si mislila, da se ji lahko zgodi kaj tekega." Venus je tako uporabila svoj šesti čut in mlajši sestri rešila življenje. "K sreči smo prepoznali simptome in je lahko takoj dobila ustrezno zdravniško pomoč. Misliš si, da se nekomu, ki je bil vedno zdrav, kaj takega ne more zgoditi, pa se je."

Sestri Williams sta odločeni, da se vrneta v teniški vrh. "Tenis se je v zadnjem času zelo spremenil. Vse verjamemo, da lahko igramo dlje. Dnevi, ko so kariere trajale tja do 27 leta starosti, so mimo," izpostavlja Venus. ki bo v teh dneh dopolnila 31 let. Serena je leto mlajša. Venus ima prav: zmagovalke zadnjih grand slamov so bile vse starejše od 28 let (Li Na, Francesca Schiavone, Kim Clijsters). "Ko prideš v ta leta, začneš bolje razumeti igro in lahko vnovčiš izkušnje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.