Šport
53 ogledov

Vesel, da lahko deli Stankota

Anže Kopitar
1/12
Reševalni pas/Twitter
Anže Kopitar vsaj zaenkrat še ne želi, da bi dvorano Podmežaklo poimenovali po njem. V njej je sicer z domačimi ljubitelji hokeja proslavil svoj drugi naslov v ligi NHL.

Anže Kopitar je najzvestejšim navijačem, zbralo se jih je nekaj več kot 3.000, v jeseniški dvorani na ogled postavil Stanleyjev pokal.

Ob tej priložnosti mu je župan Tomaž Tom Mencinger omenil, da bi lahko dvorano Podmežakla poimenovali po njem. "Tega trenutno niti slučajno ne morem sprejeti. Gre za izjemno čast, ampak pred mano je še dober del kariere. Šele po njej bi se lahko pogovarjali o takšnih rečeh," je o ponudbi dejal Kopitar.

"Ob takšnih dogodkih se ti vselej film vrne nekoliko nazaj, spomniš se samih začetkov. Vseh trenutkov, ki sem jih preživel v tej dvorani. Jesenice so znane po hokeju in zelo sem vesel, da lahko takšen pokal predstavim tako super publiki," je ob vrnitvi v jeseniško dvorano še dejal zvezdnik ekipe Los Angeles Kings.

Zvečer bo glavni nogomet

In kakšen je bil njegov dan s pokalom? "Zjutraj smo imeli z njim tradicionalni zajtrk, Kasneje smo se odpravili na letališče Lesce, kjer smo se dobili s pilotom, ki nas je s helikopterjem odpeljal na Golico. Ta je tudi v svetu kar nek simbol kot komad Avsenikov. To je bilo nekaj posebnega, imeli smo se zelo lepo. Kasneje je sledil še izlet na Bled in obisk otoka ter okolice jezera," je še povedal Kopitar, ki si bo zvečer vzel čas še za ogled nogometne tekme: "Spremljal ga bom kot skoraj vsaka druga oseba na tem svetu. Gre za nekaj posebnega. Že od samega začetka sem upal, da bo Nemčija zaigrala v finalu. Zdaj upam, da bo šla do konca."  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.