Šport
79 ogledov

Stanko na Jesenicah

Anže Kopitar in pokal Žurnal24 main
Stanleyjev pokal je po zaslugi Anžeta Kopitarja znova prišel v Slovenijo. Danes si ga ljubitelji hokeja lahko ogledate v jeseniški dvorani Podmežakla.

Pred dvema letoma, 6. julija 2012, je prestižna in tudi ne prav lahka srebrna lovorika, osnovnemu pokalu so v dolgih letih dodajali vse širše podstavke, že bila v Sloveniji. Takrat se je zvezdnik moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar, ki je imel prvič možnost zasebnega druženja s pokalom (vsak član zmagovalne ekipe ima namreč pravico, da za 24 ur "posvoji" pokal), odločil za predstavitev na domači Hrušici.

Tokrat se bo Stanko, kot mnogi ljubkovalno imenujejo dragoceno srebrnino, ustavil nekaj kilometrov stran. Prenovljena jeseniška dvorana, kjer je najslavnejši slovenski igralec začel izjemno kariero, zdaj pa v njej že dolgo ni več vrhunskega utripa športa na ledu, bo tako vsaj za en dan spet postala pravo hokejsko središče.

Prireditelji sprejema Stanleyjevega pokala obljubljajo tudi bogat spremljevalni program. Pokal bo v dvorano prispel predvidoma ob 15.50, uro in pol pozneje pa bodo imeli navijači tudi priložnost, da se slikajo z lovoriko. Za konec pestrega športnega dneva v Podmežakli pa bodo lahko najbolj vztrajni na velikem zaslonu spremljali še finale svetovnega prvenstva v nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.