Šport
62 ogledov

Še teden dni za jeseniški hokej

Telemach Olimpija Team Jesenice Tivoli finale DP državno prvenstvo hokej Saša Despot
Pri HDD Jesenice so zbrali tretjino denarja za igranje v ligi INL. V klubu še čakajo na odgovor podjetja Acroni, želijo pa si sodelovati tudi z Anžetom Kopitarjem.

Igranje v ligi INL naj bi zahtevalo proračun v višini 250 tisoč evrov. "Doslej smo zbrali nekako tretjino potrebnega denarja, čakamo še na odgovore nekaterih večjih podjetij. Tu gre predvsem za Acroni. Če se bo ta pridružil, bo to potegnilo za seboj tudi ostala podjetja. Občni zbor bo 17. julija in upam, da bodo do takrat zadeve že jasne," je dejal predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar  in dodal: "Ljudje na Jesenicah pogrešajo hokej, tudi igralci in manjši pokrovitelji, ki jih zbiramo, so zainteresirani za sodelovanje, žal pa moramo pritegniti še kakšnega velikega partnerja."

Ne bodo igrali zastonj

Občni zbor je bil najprej sicer načrtovan za danes, a so določeni sponzorji zaradi dopustov prosili za teden dni zamika. "Več kot to ne moremo čakati, saj bodo fantje morali pričeti s treningi. Osebno pa se ne bom šel tega, da bi mi pokrili stroške, hokejisti pa bi igrali zastonj, tako kot je bilo v minuli sezoni."Zaenkrat nastopanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu v klubu še ne načrtujejo. "Potencialnim pokroviteljem in vlagateljem poskušam pojasniti, da je potrebno do lige Ebrl narediti korak za korakom. Če za ligo INL težko zberemo 250 tisoč evrov, bo še toliko težje nabrati milijon za ligo Ebel. Seveda pa bi bilo precej lažje, če bi se našli pravi ljudje in prava volja."

Konkretneje s Kopitarjem

Pri HDD Jesenice si želijo k sodelovanju privabiti tudi zvezdnika lige NHL Anžeta Kopitarja, ki bo v nedeljo še drugič v Sloveniji gostil Stanleyjev pokal. "Nekaj smo se že pogovarjali. Ni šlo za nič konkretnejšega, pogovor je bil bolj prijateljske narave. Menim, da bo zdaj priložnost tudi za kakšen konkretnejši sestanek."

Anže Pogačar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Pogačar obljublja, da bo delovanje kluba transparentno: "To je osnova. Na žalost je bilo v preteklosti pač tako, kot je bilo. A če se bomo sicer zdaj ukvarjali s stvarmi iz preteklosti, ne bomo naredili prav nič. Treba je postaviti neke nove okvire in temelje. Želimo, da to ne bo le projekt za eno ali dve leti, ampak za veliko dlje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.