Šport
77 ogledov

Viviani dokazal svojo moč

Viviani Reševalni pas/Twitter
Kljub temu, da so se kolesarji v 3. etapi Dirke po Španiji vzpeli za kar 1.100 m nadmorske višine, je o zmagovalcu odločil sprint glavnine. Zmagal je Elia Viviani (Quick Step) pred Giacomom Nizzolom (Trek Segafredo) in Petrom Saganom (Bora Hansgrohe). V vodstvu ostaja Michal Kwiatkowski (Sky).

Nans Peters, Pierre Rolland, Jordi Simon, Antonio Molina, Luis Angel Mate in Hector Saez so današnji ubežniki, ki si pri vzponu na klanec prve kategorije Puerto del Madrono privozijo prednost 4 minut. Prvi na vrhu je Mate, ki tako še poveča svoje vodstvo v seštevku za najboljšega hribolazca.

Po vzponu na klanec tretje kategorije Puerto del Viento pade njihova prednost na 2 minuti. Na gorskem cilju je ponovno prvi Mate.

50 km do cilja popusti Rolland, prvotnim ubežnikom pa se v begu pridružijo Victor Campenaerts, Lukas Pöstlberger, Alexis Gougeard ter Jelle Wallays, čeprav slednji ne uspe dolgo držati tempa.

Campenaerts, ki je deloval zelo močno pade 23 km pred ciljem, za solo napad pa se odloči Pöstlberger. Avstrijec je ujet 6 km pred ciljem.

V sprintu za zmago med seboj obračunata dva Italijana, za močnejšega pa se izkaže državni prvak Elia Viviani. Giacomo Nizzolo se mora zadovoljiti z drugim mestom, medtem ko tretje pripade svetovnemu prvaku, Slovaku Petru Saganu.

Michal Kwiatkowski obdrži rdečo majico, saj konča preizkušnjo v času zmagovalca, kar pa ne moremo reči za Daniela Martina, ki si privozi dodatne 4 minute zaostanka.

Kwiatkowski | Avtor: Profimedia Profimedia

Kwiatkowski ima 14 sekund prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar), tretji je s 25 sekundami zaostanka Nizozemec Wilco Kelderman (Sunweb).

Današnjo etapo je na 18. mestu v času zmagovalca končal Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), 129. pa je bil drugi slovenski predstavnik na dirki Luka Pibernik (Bahrain Merida), ki je imel dobri dve minuti in pol zaostanka (+ 2:35). Mezgec je skupno 118., Pibernik pa 150.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice