Šport
32 ogledov

Vladimir Kličko zdaj na Povetkina?

Vladimir Kličko, Haye, 2011 Reuters
Vladimir Kličko je po zmagi proti Davidu Hayu skupaj s starejšim bratom Vitalijem obiskal Moskvo in se razgovoril tudi o svojih načrtih v prihodnosti. Obstaja možnost, da bi se naslednjič boril proti Aleksandru Povetkinu.

Vladimir in Vitalij Kličko sta Moskvo prvotno obiskala zaradi številnih poslovnih zadev in dogovorov, a se seveda nista mogla izogniti vprašanjem povezanih z njuno prihodnostjo. Vitalija desetega septembra na Poljskem čaka Tomasz Adamek, Vladimir pa po zmagi proti Davidu Hayu še čaka naslednjega nasprotnika. "Skupaj z Vitalijem imava vse pomembnejše pasove v težki kategoriji. Seveda pa tukaj ni konec poti. V prihodnosti me čaka še veliko zanimivih borb in razburljivih izzivov. Želel bi boksati na domačem terenu na velikem olimpijskem stadionu v Kijevu, ki ga trenutno obnavljajo," je sprva dejal Vladimir, nato pa spregovoril o možnosti, da bi se naslednjič pomeril z Aleksandrom Povetkinom. Rus je zavidljive uspehe dosegel že na amaterski ravni, medtem ko v profesionalni karieri v 21 borbah še ni okusil grenkobe poraza. "Veliko možnosti je, da se to zgodi. Že v preteklosti smo razmišljali o borbi na Lužnikih, toda nikoli nismo dokončali pogovorov. Povetkin naj bi v prihodnje boksal proti Ruslanu Čagajevu. Če bo zmagal in bo postal obvezni izzivalec, bi lahko boksala tukaj, v Moskvi. Brat in jaz nikoli še nisva boksala v Rusiji, zato mislimo, da je to zanimiva možnost za nas. Imamo željo, da bi tukaj boksali za vse naše navijače," je še dejal Vladimir Kličko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.