Šport
103 ogledov

Vodilni možje FIS si ne želijo zmag Prevca

Walter Hofer je v napovedih skromen in upa le, da bodo najboljši letalci zmogli Žurnal24 main
Prvi mož skakalnega športa Walter Hofer ni navdušen nad dejstvom, da v svetovnem pokalu vodi Domen Prevc.

"Kot FIS nismo najbolj navdušeni nad prevlado najstnika v skakalnem športu. Mladeničem manjka še karizma in sposobnost dobrega govora. Le športnik z obema kvalitetama lahko idealno prestavlja naš šport," je pred dnevi za švicarski Tagesanzeiger, članek so povzeli pri Ekipi, dejal alfa in omega smučarskih skokov Walter Hofer.

Tudi zaradi takšnega razmišljanja so pri FIS sprejeli mnoga pravila, v zadnjih letih pa tako na površje pridejo le največji talenti kot sta na primer Gregor Schlierenzauer in Domen Prevc, ki sta do zmag prišla že v rosnih letih. "Takšnih primerov v zadnjih letih ni bilo veliko," se tolaži Hofer.

V osemdesetih letih je v smučarskih skokih sicer večinoma še odločal predvsem dober odriv, s skoki Šveda Jana Bokleva in njegovim v-stilom pa je v ospredje prišla tudi aerodinamika, s tem pa tudi tehnologija in posebni materiali. Ti so omogočili vzpon tudi mladeničev, ki se prej v sami moči niso mogli meriti s starejšimi tekmeci. Prvi najstnik, ki se je hitro povzpel na vrh je bil že leta 1992 Finec Toni Nieminen.

Po Hoferjevem mnenju veliko odloča tudi samozavest in pogum. Mladi skakalci so pripravljeni več tvegati, izkušeni skakalci, ki so doživeli že tudi precej neprijetnih reči, pa nekoliko manj.

Komentarjev 14
  • Dav Lob 13:19 22.december 2016.

    Pa sem jaz že prejšno leto napisal,da prevc nima karizme in zato ima tudi nič reklam ali tujih sponzorjev. Enostavno ni simpatična osebnost "

  • Avatar roksa
    roksa 11:25 22.december 2016.

    Hofer, zasral si se mi.Od zdaj naprej bom hodo v Lidl... ;))))))

  • alojzr 09:59 22.december 2016.

    Mladost je zgolj izgovor.Hofer je tečen, ker jim je že tretjo sezono zvezda Slovenec, kar jim povzroča veliko izgubo denarja na bogatih skandinavsko-germanskih trgih.