Šport
26 ogledov

Vodo in žogice bodo plačevali sami

bernard tomic sydney EPA
Vsi tenisači, ki se bodo udeležili kvalifikacij za nastop na turnirju serije ATP 250 v Sydneyju, bodo morali pred začetkom tekmovanja sami poskrbeti za teniške žogice in vodo.

Organizatorji turnirja serije ATP 250 v Sydneyju so se odločili, da bodo vsem kvalifikantom pred začetkom tekmovanja zaračunali teniške žogice in celo vodo.

cenik sydney atp  | Avtor: EPA EPA
''Ob prijavi v kvalifikacije morajo igralci kupiti vodo in žogice. S prvim dnem kvalifikacij jim bo brezplačno dodeljejna dnevna količina žogic za trening, kot navaja informacijski priročnik za igralce,'' so v ceniku zapisali organizatorji turnirja. To pomeni, da bodo kvalifikanti, ki že tako životarijo iz meseca v mesec, morali žogice in vodo plačevati iz lastnega žepa. Pločevinka žogic jih bo stala 5 avstralskih dolarjev (3,2 evra), plastenka vode pa 2 avstralska dolarja (1,3 evra).

Kdo bo priskrbel žogice, s katerimi bodo pred začetkom turnirja trenirali vsi tisti, ki imajo mesto v žrebu že zagotovljeno, ni znano.

Turnir z bogato zgodovino

Teniški turnir Sydney International je eden najstarejših turnirjev na svetu, saj poteka vse od leta 1885. Tu so zmagovali legendarni avstralski tenisači kot so Rod Laver, Ken Rosewall in John Newcombe, štirikrat pa je v največjem avstralskem mestu zmagal Lleyton Hewitt, zadnji tenisač iz deleže tam spodaj, ki je bil uvrščen na prvo mesto lestvice ATP. Branilec naslova bo domačin Bernard Tomic, ki je lani v Sydneyju osvojil svojo prvo in do danes edino lovoriko na ATP turnirjih.

Komentarjev 2
  • d 20:53 02.januar 2014.

    Nagrade od katerih se da dobro ziveti poberejo najboljsi ... ostali verjetno vec zapravijo za potovanja na turnirje kot dobijo od nagrad ....

  • maresem 20:15 02.januar 2014.

    Zakaj pa ne... a so morda preveč siromašni?!