Šport
81 ogledov

Vonnovi se je trgalo srce

lindsey vonn peter fill EPA
Finalnega smuka v St. Moritzu se je udeležila tudi najuspešnejša smučarka vseh časov Lindsey Vonn, ki je na prizorišču finala svetovnega pokala prejela mali kristalni globus.

Ameriška alpska smučarka se je finala v švicarskem St. Moritzu udeležila v vlogi gledalke, saj je zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpela v padcu na superveleslalomu v Andori, predčasno končala sezono.

lindsey vonn | Avtor: EPA EPA
Že pred tem si je 31-letnica zagotovila mali kristalni globus za zmago v kraljevski disciplini, drugo zapored in osmo v karieri. V svoji zbirki ima zdaj že 20 prestižnih lovorik - poleg štirih velikih globusov še 16 malih.

Vonnova je pripotovala v St. Moritz, kjer je skupaj z zmagovalcem v moški konkurenci Petrom Fillom - ta je slavil predvsem po zaslugi poškodbe sicer najboljšega smukača sveta Aksla Lunda Svindala - pozirala pred fotografskimi objektivi.

lindsey vonn | Avtor: EPA EPA
"Vse skupaj ima malce grenko-sladki priokus zame. Seveda, da sem zelo srečna, ker sem osvojila globus, ampak da sem bila prisiljena tekmo gledati kot gledalka in ne tekmovati, je pa bilo zame danes res zelo težko," je dejala Vonnova.

Zelo dobro pa je bila razpoložena Mirjam Puchner, ki je sploh prvič zmagala na tekmi za svetovni pokal. ''Res me je blazno presenetil ta dosežek, saj pred tem nisem imela nekih referenčnih točk, razen dobrih voženj in zmage v smuku lani marca na avstrijskem državnem prvenstvu v Hinterstoderju. Tega se ne da opisati z besedami, teh občutkov, ko stojiš na najvišji stopnički zmagovalnega odra,'' je povedala Avstrijka in razkrila, da je upala na uvrstitev med najboljšo deseterico.

''Moj cilj je bil deseterica, zato je to res neverjetno. Glede na startno številko 4 sem imela nekoliko boljše pogoje, saj se je vidljivost kasneje poslabšala. Navdušilo me je odlično navijaško vzdušje v St. Moritzu in se že veselim svetovnega prvenstva, ki bo tukaj prihodnje leto,'' je dodala Puchnerjeva.
mirjam puchner | Avtor: EPA EPA