Šport
20 ogledov

Vratnica ni želela zmage Kopra

Bombač Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši koprskega Cimosa in makedonskega Metalurga iz Skopja so se v 8. krogu evropske lige prvakov (skupina C) v Kopru razšli z neodločenim izidom 22:22 (11:11). Milorad Krivokapić je v zadnji sekundi zadel okvir vrat.

Koprski rokometaši so bili na pragu pete zmage v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, v končnici pa so jih makedonski tekmeci presenetili in jim odščipnili točko. Pred izbranci Fredija Radojkoviča, ki si z Makedonci delijo drugo mesto v skupini C in so se že uvrstili v osmino finala, sta še dve tekmi: v četrtek, 16. februarja, bodo gostovali pri nemškemu Hamburgu, v soboto, 25. februarja, pa se bodo na domačem igrišču pomerili z romunsko Constanto.

Cimos Koper je na dosedanjih tekmah dvakrat premagal ruski Sankt Peterburg ter po enkrat Constanto in poljsko Wislo iz Plocka. Remiziral je z Wislo in Metalurgom, doživel pa je tudi dva poraza (HSV Hamburg in Metalurg).

Koprčani so imeli v prvem polčasu v svojih vrstah le enega razpoloženega igralca, Deana Bombača, medtem ko drugi niso bili na svoji ravni. V uvodnih 21 minutah je igra gostiteljev slonela le na dveh igralcih: Bombač je dosegel šest golov, Milorad Krivokapić enega, statistika drugih domačih igralcev pa je bila prazna.

Gostiteljem je največ sivih las povzročil srbski reprezentančni vratar in nekdanji soigralec Darko Stanić, ki je nekajkrat "začaral" svoja vrata, ob dokaj statičnem koprskem napadu pa je občasno močno zaškripalo v obrambi. Številne vrzeli so solidni gosti s pridom izkoristili in si dvakrat priigrali dva gola prednosti (2:4 in 9:11), na veliki odmor pa so tekmeci odšli z neodločenim izidom (11:11).

Varovanci Fredija Radojkoviča so v drugi polovici tekme dolgo časa lomili tekmeca. V 49. minuti je Robert Konečnik svoje soigralce popeljal do prvega vodstva v drugem polčasu (19:18), tri minute kasneje pa je Sebastian Skube povišal na 20:18. Po nekaterih bravuroznih obrambah Jureta Vrana, ki je v vratih zamenjal nerazpoloženega Gorazda Škofa, so Koprčani prek Jureta Dobelška povedli z 22:19.

Koprčanom se je nasmihala peta zmaga v Ligi prvakov, a so jo v sami končnici zapravili. Makedonci so z delnim izidom 3:0 minuto pred koncem poravnali izid na 22:22, v zadnjem napadu pa je Krivokapić - po Radojkovičevi minuti odmora - zadel vratnico in tekmeca sta se razšla z delitvijo točk.

Liga prvakov, skupina C, 8. kolo:

Cimos Koper : Metalurg Skopje 22:22 (11:11)
Bombač 7 (2), krivokapić 5 (1), Dobelšek 4; Marković 6, Kozlina 4

Lestvica skupine C:

1. HSV Hamburg (-1) 14
2. Metalurg Skopje 10
3. Cimos Koper 10
4. Wisla Plock  7
5. Sankt Petersburg (-1) 3
6. Constanta 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.