Šport
22 ogledov

Vročih src nad Hrvate

Selektor Memi Bečirović poudarja pomen slovenskih navijačev v Turčiji. (Foto: Re Reuters
Ob 15.30 bo za Slovence napočila prva ura resnice na tem prvenstvu. Naša ekipa se bo udarila s Hrvati, ki so neposredni tekmec za drugo mesto v skupini in s tem boljše izhodišče v osmini finala.
Nazadnje zmagali
S Hrvaško se je slovenska reprezentanca zadnjič srečala na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem. Slovenci so bili v Katovicah boljši za dve točki in so se veselili zmages 67:65.

"To bo zelo pomembna tekma. Moramo biti pravi, hladnih glav in vročih src. Verjamem, da bomo uspešni, kajti spodbuja nas večtisočglava množica, in to nam pomeni ogromno," napoveduje selektor Memi Bečirović.

Zaigrati čvrsteje
Slovenska igra še ni optimalna, a je bila v tekmi z ZDA že boljša kot proti Tuniziji. Bečirović verjame, da bo proti Hrvaški še bolje: "Zelo slabo igramo v obrambi ena na ena. Premehki smo. Dosti se pogovarjamo o tem. Čvrsteje moramo zaigrati. Verjamem, da bo že proti Hrvaški tako."

Kdo bo zmagal in za koliko točk? Napovejte
in lahko si priigrate Žurnalovo majico. Svojo napoved lahko oddate na Žurnalovem športnem profilu na omrežju Facebook. Prvi že napovedujejo zmago naših fantov! Tako je prav.

Proti ZDA je nov udarec v pred kratkim poškodovano ramo dobil njegov sin Sani, ki je sinoči upal, da bo lahko igral: "Mislim, da bo to najpomembnejša tekma. Če bomo zmagali, bi se že spogledovali z drugim mestom v skupini, ob porazu pa bo položaj težji, saj nas v naslednji tekmi potem čaka Brazilija. Proti Hrvatom bo treba dati več kot sto odstotkov, zato pozivam navijače, naj nas bodrijo, tako kot so nas doslej, res so naš šesti igralec!" O naslednjem tekmecu ima Sani visoko mnenje: "Hrvati so zelo nevarni. Zlasti če se razigrajo Marko Popović, Zoran Planinić ali Roko Leni Ukić. Tu je tudi Marko Tomas, ki še ni pokazal vsega, kar zna. Pod košem igra visoki Ante Tomić, ki ima za seboj dobro sezono. Je pa to njegovo prvo veliko prvenstvo, pa se morda še malo lovi. Hrvaška ima veliko nadarjenih košarkarjev, zato bo treba biti zbran od prve do zadnje minute."

Presenečenj ne bo
Hrvaški košarkarji včeraj še niso spoznali podrobnosti slovenske igre. Zaradi napornega ritma na svetovnem prvenstvu bo priprava na Slovence na vrsto prišla šele na dan tekme. Eden od najpomembnejših igralcev Ukić ni v najboljši formi, za kar ima več kot opravičljiv razlog: "V Turčijo sem prišel poškodovan. Težave imam z gležnjem, to se mi vleče od zadnjega pripravljalnega turnirja." O Slovencih pa: "Naši stari znanci so. Poznamo se zelo dobro, tako da velikih presenečenj ne more biti. Pričakujem trdo tekmo, o zmagovalcu pa bodo odločale malenkosti." Tekmo bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.