Šport
28 ogledov

"Vse bolje se razumemo"

Edo Murić Slovenija BiH pokal Adecco Saša Despot
Edo Murić. Članku Krke je v veliko čast, da je lahko del izbrane vrste.

Košarka. "Lahko rečem, da se vsak dan bolje razumemo. Vsi soigralci so odlične osebnosti in resnično mi je v veliko čast, da sem lahko skupaj z njimi v reprezentanci," po več kot enomesečnih pripravah na evropsko prvenstvo (EP) zatrjuje Edo Murić.

"Ne smemo popustiti"

S soigralci formo trenutno pili v Kranjski Gori, kjer bodo reprezentanti ostali do sobotne tekme s Francijo, ko bodo v Stožicah še zadnjič nastopili pred EP. "Čaka nas še nekaj dela pri postavitvi conske obrambe, dodati pa moramo še nekaj malenkosti v napadu. Pomembna bo tudi dobra telesna priprava, ki je temelj za agresivno igro v obrambi vseh 40 minut," pravi košarkar, ki je na zadnjih pripravljalnih dvobojih v Kopru proti Črni gori in Italiji dosegel po 13 točk. "Odigrali smo dve dobri tekmi, kar je lepa popotnica. V prvem delu tekmovanja bomo imeli pet tekem v šestih dneh in na to se moramo dobro pripraviti. Na treningih ne smemo popustiti, temveč še naprej delati maksimalno," meni Murić.

V napadu veliko orožij

Njegova poškodba gležnja je že preteklost. "Mislim, da so vse težave že odpravljene. V Kopru sem imel veliko prostora za odprte mete, ki sem jih na srečo zadeval. Na vsaki tekmi se izkaže drug košarkar, kar je dokaz, da imamo v napadu veliko orožij. Upam, da nas bo to krasilo tudi naprej," dodaja član Krke, o zadnjih dveh prostih dneh pred EP pa pravi: "Večino časa sem preživel v krogu družine in dekleta. Malce smo kartali in se šalili, vse skupaj pa je minilo kot bi mignil. Takšno je naše delo. Čaka nas zadnji del priprav in že nestrpno čakam, da se zberemo na treningu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.