Šport
58 ogledov

Vse ostaja po starem

Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška EPA
Potem ko so pred meseci v mednarodni teniški zvezi ITF podprli predlog, da bi tradicionalno tekmovanje za Davisov pokal doživelo pomembno spremembo in bi posamezne dvoboje skrajšali na dva dobljena niza, se je zdaj načrt podrl. Na zasedanju skupščine ITF v Vietnamu predlog namreč ni dobil potrebne večine

Junija je ITF predstavila reformo Davisovega pokala. Takrat je odbor direktorjev potrdil predlog sprememb, ki so jih pripravili pristojni komiteji, bistvena novost pa je bila, da bi se v Davisovem pokalu po novem igralo na dva dobljena niza. S skrajšanjem dvobojev s treh na dva dobljena niza si je ITF obetala tudi večje zanimanje največjih zvezdnikov, ki velikokrat neradi prihajajo na reprezentančne dvoboje.

A vsaj za naslednje leto sprememb ne bo. Na zasedanju skupščine krovne zveze je namreč ta predlog dobil le 63,54 odstotka glasov in tako za las ni bila dosežena potrebna dvotretjinska večina.

V prihodnje pa se morda vendarle obetajo spremembe, saj so na skupščini pozneje tudi sprejeli resolucijo, ki odboru direktorjev daje pooblastila za poskusno uvedbo skrajšanja tekem brez vnaprejšnje potrditve na glasovanju.

"To je ključna odločitev. Resolucija daje pooblastila za spremembe, pri čemer ne bo treba čakati na potrditev skupščine. V tem hitro spreminjajočem se svetu moramo biti pripravljeni na to, da ostanemo fleksibilni in pripravljeni na novosti," je dejal predsednik ITF David Haggerty.

Na skupščini so potrdili še nekaj sprememb, tako bodo finalisti obeh tekmovanj (tudi ženskega pokala Fed) v prihodnje imeli v prvem nastopu v naslednji sezoni zagotovljeno igranje na domačem terenu, znižali pa bodo tudi zahtevnostne kriterije pri prizoriščih, da bi tako sodelujočim državam zmanjšali stroške izvedbe tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.