Šport
11 ogledov

Vtičeva druga na uvodni tekmi

Maja Vtič EPA
Maja Vtič je bila druga na uvodni tekmi sezone za svetovni pokal v smučarskih skokih v Lillehammerju.

Maja Vtič je na prvi tekmi sezone dosegla daljavo dneva s skokom 101,5 metra in bila že po prvi seriji druga. Kljub težavam z vezjo je v drugo skočila do 93 metrov, z 240,2 točke pa je zaostala le za Japonko Saro Takanaši (95,5 in 87,5 m, 251,7 točke), ki je slavila že svojo 31. zmago v svetovnem pokalu. Tretja je bila Norvežanka Maren Lundby (92 in 96 m, 233,6).

Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, branilka skupne zmage iz minule zime, je končala na četrtem mestu, tretje pa je zgrešila za 2,7 ročke. Avstrijski moštveni uspeh so dopolnile Chiara Hölzl, Jacqueline Seifriedsberger in Eva Pinkelnig, ki so se razvrstile do sedmega mesta.

"Kaj naj rečem, z eno besedo odlično. Sezono smo začeli tako kot lani in gotovo bo sedaj lažje tudi za ostale. Za Majo Vtič pa mislim, da breme ne bo preveliko. V prejšnji sezoni je trikrat izpustila stopničke v drugi seriji. Tokrat jih ni. Pokazala je, da je izkušena, konec koncev je najstarejša v naši ekipi. Kljub temu, da je imela težave z vezmi pred drugim skokom, se ni pustila zmesti in se je znašla ter reagirala tako, kot je treba," je dejal slovenski trener Stane Baloh.

Špela Rogelj, ki je pred letom dni v Lillehammerju prišla do prve zmage slovenskih skakalk v svetovnem pokalu, je bila tokrat 19. (84 m in 86,5, 202,7 točka), Katja Požun pa 26. (83,5 in 85 m, 195,3). V finale se nista uvrstili Ema Klinec, ki je končala na 32. mestu (82,5 m, 92,9), ter Urša Bogataj, ki je bila 40. (75,5 m, 61,3).

"Od ostalih tekmovalk sem pričakoval več. Ne moremo kriviti slabih razmer, dekleta so delala napake in pri vetru v hrbet se te napake še stopnjujejo. Eva Klinec je imela smolo, ker je imela številko 1. Na začetku startne liste je tekmovalna žirija manj pozorna, kot v nadaljevanju. Toda imela je tudi precejšen veter v hrbet. Ostale so veliko želele, pa očitno niso ohranile mirnih živcev," je še povedal Baloh.

Vtičeva je drugič v karieri v svetovnem pokalu stopila na zmagovalne stopničke; 1. februarja 2014 je bila skalka, ki nastopa za klub Zabrdje, tretja v avstrijskem Hinzenbachu. Sedemindvajsetletna Dolenjka je bila bronasta na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2007, lani pa je v ruskem Sočiju zasedla šesto mesto na prvi tekmi za ženske v smučarskih skokih v zgodovini olimpijskih iger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.