Šport
31 ogledov

Vtičeva tik za stopničkami

maja vtič EPA
Šest Slovenk se je v Hinzenbachu prebilo do točk. Maja Vtič je bila četrta.

V avstrijskem Hinzenbachu so slovenske skakalke znova odlično nastopile. Izkazala se je predvsem Maja Vtič, ki je po prvi seriji zasedla drugo mesto, za nepremagljivo Japonko Saro Takanaši je zaostala za 11,4 točke.

Med deseterico se je s sedmim mestom prebila še Špela Rogelj, tik za njo pa je bila 11. Ema Klinec. Med dobitnice točk so se uvrstile še Urša Bogataj (14.), Eva Logar (25.) in Katja Požun (28). Hinzerbach je v preteklosti že postregel s slovenskimi uspehi. Požunava je tu osvojila sploh prve stopničke za slovenske skakalke, tretji pa sta bili že tudi Vtičeva in Rogljeva.

Prav slednji sta kot ednini Slovenki v drugo pokvarili svoji uvrstitvi. Vtičevo sta z zmagovalnega odra potisnili domačinka Daniela Iraschko-Stolz in Norvežanka Maren Lundby, Rogljeva pa je padla na 11. mesto. Klinčeva je bila na koncu deveta, Bogatajeva 12., Logarjeva 22, Požunova pa 23.

"Trenerjeve besede, da sem jezna po današnjem izidu, so bile izrečene v šali. Nekaj grenkega priokusa pa ostaja, saj sem v drugem skoku naredila manjšo napako, ki je na mali skakalnici ne moreš nekoliko nadomestiti v zraku. Zaradi tega sem dosegla krajšo daljavo. Na koncu je bil rezultat lep, zaradi česar sem zadovoljna. Ne obžalujem ničesar. Jutri je nov dan. Pozitivno je, da sem v letošnji sezoni zelo konstantna. Tega sem zelo vesela, saj sem imela s konstantnostjo v preteklih sezonah kar težave in sem nihala. Sedaj ohranjam stabilnost skozi celotno sezono, kar kaže tudi skupni seštevek svetovnega pokala. Upam, da bom tako nadaljevala ter da bom kakšno napako manj naredila na samih tekmah. Z izpustitvijo kvalifikacij sem privarčevala nekaj energije. Pred tem smo imeli dva trening skoka. Oba sem dobro opravila. Ni bilo potrebe po še enem skoku. V zadnjem tednu je bilo kar naporno. Jutri je še ena tekma, a bo bolj normalen ritem, kakršnega smo vajeni. Se že veselim tekme," je po tekmi dejala Vtičeva.

Ta je kljub temu obdržala tretje mesto v skupnem seštevku pokala (498), s svojo deseto zmago na enajsti tekmi sezone pa se je na čelu še bolj utrdila Takanašijeva, ki je že presegla 1000 točk (1080), druga je Iraschko Stolzeva (729), sedma pa Klinčeva (381).

Devetnajstletna Takanašijeva je zabeležila že štirideseto zmago v pokalu, nastopila pa je skupaj le na 67. tekmah; več zmag imata med skakalci le Finec Matti Nykänen in Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Komentarjev 1