Šport
12 ogledov

Vuelta v znamenju vzponov

alberto contador vuelta Reuters
V Vigu so danes predstavili 68. kolesarsko dirko po Španiji. Letošnja preizkušnja bo v znamenju gorskih ciljev, saj bo teh kar enajst, na sporedu pa bo le en kronometer za posameznike.

Toliko gorskih ciljev španska Vuelta še ni imela. Ob tem je tudi novost gorski cilj, ki bo v Franciji, bolj natančno na prelazu Peyragudes, ki je nadaljevanje slovitega prelaza Peyresourde, enega najtežjih na vsakoletni dirko po Franciji. A kot pravijo poznavalci, bo odločitev o zmagovalcu tritedenske dirke padla šele predzadnji dan. Kolesarje se bodo na severu Španije podali na izjemno zahtevni, že skoraj mitični prelaz Angliru, na katerem je lani do zmage in končnega slavja prišel Alberto Contador.

Dirka po Španiji se bo začela 24. avgusta 2013 in končala 15. septembra v Madridu. Začela se bo z ekipnim kronometrom, tekmovalci bodo imeli le dva dni počitka, po prvem sredi dirke pa jih naslednji dan čaka kronometer za posameznike. Večina dirke bo potekala po severu Španije; start je v Galiciji na severozahodu, nato se bo karavana za nekaj etap podala na žgoče poletno sonce v Andaluziji, od dvanajste etape dalje pa bodo kolesarji nabirali kilometre v Kataloniji in Pirenejih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.