Šport
17 ogledov

Vujović: Čas je, da jih premagamo

veselin vujović rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši se bodo po dveh zmagah na olimpijskih igrah v Riu prvč pomerili z evropsko reprezentanco. Tekma s Švedsko bo na sporedu ob 0.50 po slovenskem času.

Slovenci se bodo Švedom poskušali oddolžiti za dva poraza v letošnjem letu, obenem pa bodo lovili prvo zmago v Riu nad evropsko reprezentanco, potem ko so uvodoma premagali Egipt in Brazilijo

"Jaz ne razmišljam o tem, kdo je kolikokrat zmagal v medsebojnih tekmah. Vsaka tekma je svoja zgodba, svoja zgodba bo tudi olimpijska. Mislim, da je čas za maščevanje za zadnje poraze proti njim, to bilo še posebej sladko, ker bi se zgodilo na olimpijskih igrah. So pa Švedi zelo kompaktna ekipa z dvema dobrima vratarjema, odlično obrambo, zelo dobrim napadom, imajo strelce, ki lahko zadenejo z desetih metrov. So tehnično zelo podkovana ekipa, ki je v Londonu osvojila srebrno kolajno. Sicer ne bom rekel, da smo kakovostnejši, a verjamem, da smo pripravljeni narediti dober rezultat,'' je pred tretjo preizkušnjo dejal Vid Kavtičnik.

Selektor Veselin Vujović težko pričakuje nasprotnika, ki bo stavil na bolj predvidljivo igro in tako Sloveniji omogočil, da pripravi ustrezno taktiko. "Končno se bomo srečali z nekom, o katerem lahko predvidevamo, kaj bo delal, in bomo lahko pripravili taktiko. Seveda računam, da bomo Švede premagali, mislim, da je čas, da jih. To bi bila ena končna potrditev uvrstitve v četrtfinale, v primeru zmage bi bili lahko mirni, čeprav nam je že zdaj padel kamen od srca. Prisilili smo druge, da razmišljajo,'' je povedal Vujović.

"Vsi vemo, kakšna reprezentanca so, dobro jo poznamo. Zdaj pa sem še poln adrenalina in nimam zbranosti, da bi vam o njih kaj pametnega povedal. V prostem dnevu bomo analizirali tekmo Švedov z Egiptom, se pripravili na njih, zdaj pa vam lahko povem le to, da bomo zmagali, če bomo pokazali svoj najboljši rokomet," je še dodal slovenski selektor.

Slovenija in Švedska sta v preteklosti odigrali 16 obračunov. Devetkrat so zmagali Švedi, petkrat Slovenci, dvakrat pa sta se reprezentanci razšli z neodločenim izidom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.