Šport
21 ogledov

Welbeck: Zgodovina nas ne zanima

Welbeck Arsenal Hull City EPL EPA
Topničarjem že štiri sezone ni uspelo napredovati v četrtfinale, napadalec Danny Welbeck pa pravi, da ga zgodovina ne zanima preveč.
Danny Welbeck vztraja, da Arsenal ne razmišlja o preteklih spodrsljajih, medtem ko se v severnem Londonu pripravljajo na nocojšnjo prvo tekmo osmine finala Lige prvakov z AS Monacom. Topničarji so se na tej stopnički tekmovanja poslovili v zadnjih štirih sezonah, nazadnje jih je po dveh tekmah lani izločil Bayern München.
 
Kljub temu Welbeck pravi, da skupaj s soigralci bolj malo razmišljajo o zgodovini in verjame, da imajo Londončani dovolj kakovosti za napredovanje proti francoskim podprvakom in prvo uvrstitev v četrtfinale po sezoni 2009/10. "To ni nekaj, o čemer bi se pogovarjali," je o negativnem nizu v tekmovanju, v katerem je Arsenal sicer eden najstandardnejših udeležencev, na novinarski konferenci povedal Welbeck. 
 
"Ne smeš gledati preveč v preteklost, na to, kaj bi lahko storil – gre za to, da reči opraviš pravilno in se naučiš iz izkušenj ter jih preneseš na naslednjo tekmo. Vemo, da bo za nas to naporen par, igrali bomo na dveh tekmah," je nadaljeval nekdanji "šolarček" Manchester Uniteda in dodal: "Toda, jasno, če bomo prišli do pravega rezultata, bomo v dobrem položaju za povratni obračun. Začne se s prvo tekmo. Veš, da vsaka posamična tekma pomeni veliko, ti pa moraš poskusiti izvleči najboljše iz vsakega dvoboja, da bi prišel do zmage na tisti dan."
 
Arsenalov sredin zmenek z Monacom bo sploh prvi uradni, ki bo doletel trenerja Arsène Wengerja proti nekdanjemu klubu, Welbeck pa je povedal, da po temeljiti analizi s pomočjo francoskega strokovnjaka in dobrega poznavalca razmer v domovini vsi že komaj čakajo na prvi sodnikov žvižg.
 
"Analizirali smo njihovo ekipo in veselimo se že tekme. Ko bomo enkrat vsi na igrišču, bomo dali sto odstotkov in vse najboljše za ekipo. To je najpomembnejša stvar – ko si enkrat na igrišču, potem moraš svoje delo opraviti temu primerno. Kdorkoli bo zaigral, bo storil enako," je zaključil Welbeck.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.