Šport
25 ogledov

Suarez pokazal, zakaj je tako drag

Luis Suarez EPA
Luis Suárez je pokazal, zakaj je Barcelona zanj plačala 94 milijonov evrov, potem ko je ob torkovi zmagi z 2:1 nad Manchester Cityjem zabil oba gola, je dejal nekdanji ljubljenec Camp Noua Patrick Kluivert.
Urugvajca so kritizirali zaradi vsega sedmih zadetkov v sezoni, toda dvomljivce je na stadionu Etihad utišal z odliko in zabil dva gola v prvem polčasu, ki sta Kataloncem prinesla lepo prednost pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, ki bo na sporedu naslednji mesec.
 
Patrick Kluivert, ki je pri Barçi preživel šest let med 1998 in 2004, meni, da je nekdanji napadalec Liverpoola in Ajaxa že dokazal, da zna biti ob pravem času na pravem mestu, to pa ne more biti naključje, meni Nizozemec.
 
"Suárez je tam, ko mora biti tam," je povedal za Goal na Heinekenovemu #ChampiontheMatch dogodku. "Zato ga je Barcelona tudi kupila. Pokazal je, da ima veliko kakovost. Kljub temu, da je ob prvem zadetku sprejel žogo z nekaj sreče, je zabil z veliko lahkoto. Drugi gol je bil plod izvrstnega napada. Čakal je na pravi trenutek in zelo dobro zaključil."
 
Ekipa Luisa Enriqueja je zdaj z eno nogo v četrtfinalu pred povratno tekmo, ki bo 18. marca na Camp Nouu, kjer bo moral Manchester City zabiti vsaj dvakrat, Kluivert pa je namignil, da je Barça med favoriti tudi za končno zmago.
 
"Več ekip v Ligi prvakov je navdušujočih," je dodal Nizozemec. "Seveda je tu Bayern München, ki ni zelo močen le v Bundesligi, temveč tudi v Ligi prvakov. Real Madrid in Barcelona sta prav tako odlična. Barça je dominirala na Etihadu. Lepo je gledati, kako igrajo. So med favoriti, gotovo. Tako kot Real Madrid in Bayern München. Chelsea je dober avtsajder, toda potrebujejo dober rezultat doma proti Paris Saint-Germainu, kar ne bo lahko."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.