Šport
24 ogledov

Wenger: "RvP najboljši napadalec Eura"

Van Persie Nizozemska Nemčija Harkiv Euro 2012 EPA
Arsenalov trener Arsène Wenger kljub blamaži Nizozemske in ekspresnem izpadu z Eura 2012 meni, da je bil najboljši napadalec turnirja njegov klubski varovanec Robin van Persie. Kapetan topničarjev, čigar prihodnost v Londonu je še naprej nejasna, je zabil vsega en gol za oranžne.

"Robin si zasluži več pohval, kot jih dobi na Nizozemskem. Robin van Persie je bil najboljši napadalec turnirja. Veliko boljši je od napadalcev ostalih držav, boljši pa je tudi od (Klaasa-Jana) Hunterlaarja," je v pogovoru za nizozemski De Telegraaf dejal Arsène Wenger. Nizozemci, eni prvih favoritov turnirja, so v skupini z Dansko, Nemčijo in Portugalsko osvojili točno nič točk.

"Van Persie omogoča ekipi igranje nogometa. Analiziral sem njegove predstave, in če gledate zares pozorno boste videli, da je opravil nekaj brilijantnih potez in vtekanj. V ključnih trenutkih ni dobil žoge. To, da ni zadel iz priložnosti, ki jih je imel, bi lahko bila posledica utrujenosti. Ampak on je perfekten napadalec," je nadaljeval Wenger.

Njegov klubski kapetan je na Euru 2012 zabil le en zadetek, potem ko je proti Nemčiji na tekmi drugega kroga zadel z močnim strelom od daleč in znižal rezultat na končnih 1:2. Van Persieja so skupaj z mnogimi soigralci močno kritizirali po šokantnem izpadu Nizozemcev, a Wenger meni, da je njegov dolgoletni igralec "več kot le napadalec".

"Če želiš doseči zares visok nivo kot ekipa, potem moraš vzeti Van Persieja. On je vzor vsakemu napadalcu. Je izjemen igralec in več kot le napadalec," je še dodal Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.