Šport
47 ogledov

WFC ponuja priložnost mladim levom

Miha Utroša je s hitro zmago presenetil tudi samega sebe. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Največja slovenska organizacija borilnih veščin World Freefight Challenge (WFC) bo v nedeljo ob 19. uri v športni dvorani v Litiji pod imenom WFC Challengers 1 organizirala prvega v seriji turnirjev za mlade borce.

Alfa in omega WFC Zlatko Mahič in sodelavci želijo na tovrstnih turnirjih poiskati nadarjene borce iz Slovenije in okoliških držav. Tisti, ki se bodo najbolj izkazali, bodo dobili priložnost na že uveljavljenih turnirjih serije WFC (naslednji bo decembra v dvorani Tivoli, ko bomo videli kar tri borbe za šampionski pas). S podobnimi dogodki pa tudi skrbijo za še večjo prepoznavnost mešanih borilnih veščin (MMA) v deželici na sončni strani Alp.

Na Challengersih bodo priložnost dobivali večinoma mlajši in neizkušeni borci. V glavni borbi večera pa bodo nastopali nekoliko bolj izkušeni borci. V Litiji na WFC Challengers 1 bosta imela zadnjo besedo Ljubljančan in prvi slovenski adut Miha Utroša, ki bo s to borbo tudi sklenil svojo športno pot in se bo v prihodnje predvsem posvetil poučevanju v svojem klubu Vale Tudo, in mladi ter krvi željni Črnogorec Vaso Bakočević. Oba obljubljata privlačen boj do zadnjega atoma moči. Če se bodo napovedi uresničile, se bo borba zagotovo končala predčasno. "Dobil bom to borbo. O tem ni dvoma," je za spletno stran WFC med drugim dejal Utroša, ki pričakuje, da se bo borba končala že v prvi rundi. Tudi Črnogorec z zanimivim vzdevkom Psihopat ne pričakuje, da bi se borba lahko končala s sodniško odločitvijo: "Vem, da Miha dobro uporablja kolena, da je dober v jiu-jitsu, toda menim, da nima srca, da se bori v tem športu, in to bo glavna stvar v tej borbi. Če me bo želel premagati, me bo moral ubiti." V zadnji borbi večera se gledalci torej lahko nadejajo prave vojne.

Skupno bo v Litiji na sporedu 11 borb, ob Utroši pa bo svoje znanje predstavilo še deset slovenskih borcev. Z velikim zanimanjem pričakujemo tudi nastop prvega slovenskega MMA-borca v težki kategoriji Roka Kokotca, ki ga čaka borba proti Avstrijcu Karlu Strodlu. Predstavili pa se bodo še Blaž Vidmar, Uroš Jurišič, Emil Štekl, Primož Vrbinc, Žan Šinigoj, Luka Čož, Jernej Gajšek ter Ervin Hadžić in Vasja Jager, ki se bosta kot edina pomerila po pravilih K-1.

WFC Challengers 1, fight card:

MMA pravila:
Do 70 kg: Miha Utroša (Slovenija) vs. Vaso Bakočević (Črna Gora)
Do 105 kg: Rok Kokotec (Slovenija) vs. Karl Strodl (Avstrija)
Do 84 kg : Marko Lukačić (Hrvaška) vs. Adin Buljubašič (Bosna in Hercegovina)
Do 84 kg : Blaž Vidmar (Slovenija) vs. Mirko Marušić (Hrvaška)
Do 84 kg: Uroš Jurišič (Slovenija) vs. Irfan Delić (Bosna in Hercegovina)
Do 70 kg: Emil Štekl (Slovenija) vs. Matija Trušček (Hrvaška)
Do 77 kg: Primož Vrbinc (Slovenija) vs. Nemanja Uverić (Srbija)
Do 73 kg: Žan Šinigoj (Slovenija) vs. Aleksandar Rakas (Hrvaška)
Do 77 kg: Luka Čož (Slovenija) vs. Arbi Mezdihov (Čečenija)
Do 70 kg: Jernej Gajšek (Slovenija) vs. Dominic Diem (Avstrija)

K-1 pravila:
Do 81kg: Ervin Hadžić (Slovenija) vs. Vasja Jager (Slovenija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.