Šport
26 ogledov

Winnipeg prekinil črno serijo

winnipeg jets Nik Antropov Reuters
V ligi NHL so Winnipeg Jets s 4:1 premagali Vancouver Canucks, Edmonton Oilers so morali po podaljšku priznati premoč Chicago Blackhawks s 3:4, enaka usoda pa je po podaljšku doletela tudi Detroit Red Wings, ki je z 1:2 izgubil proti Washington Capitals.

Winnipeg je po šestih porazih tokrat le prišel do dveh točk. Glavno breme za visoko zmago s 4:1 nad Vancouvrom sta prevzela Drew Stafford in Mark Scheifele, ki sta dosegla vsak po dva zadetka in podajo. Sploh Staffordu je odleglo, saj je bil kar 12 tekem brez gola, tokrat pa dosegel kar dva. Prvič je bil uspešen konec druge tretjine, ko je izid poravnal na 1:1, drugič pa še poldrugo minuto pred koncem tekme.

"Kar 12 tekem sem bil brez zadetka, zdaj sem vesel, da sem to odpravil. Vedno skušam igrati dobro in upam, da se bodo zadeve obrnile v mojo korist. Nekoliko smo premešali tudi napade, kar se nam je precej poznalo," je po zmagi dejal Stafford. Gol za Vancouver je ob igralcu več na ledu v sedmi minuti druge tretjine prispeval Daniel Sedin.

Tekmo v Detroitu je po podaljšku odločil Jevgenij Kuznecov, Washington je v gosteh zmagal z 2:1. Kuznecov je zadel v 45 sekundi podaljška, ko je bil uspešen s šestim golom sezone. "Samo z vso močjo proti golu. To je vse, kar poskušam, močno proti golu," je dejal 23-letni Kuznecov, ki v statistiki Washingtona vodi z 18 točkami. Njegov sloviti soigralec in rojak Aleksander Ovečkin je bil tokrat brez točke, tako je že zadnje štiri tekme. Justin Williams je za Washington izenačil v prvi tretjini, potem ko je Dylan Larkin Detroit popeljal v vodstvo v tretji minuti tekme.

Visok izid so gledalci videli v Edmontonu, ki je po podaljšku s 3:4 moral priznati premoč Chicagu. Tekmo je v drugi minuti dodatnega dela odločil Marian Hossa, k uspehu pa je z dvema podajama in golom veliko doprinesel Artemi Panarin, ki je točke osvajal na zadnjih šestih tekmah, medtem ko je Patrick Kane igralec s točkami že zadnjih 14 tekem, tokrat je vknjižil dve podaji. V vratih Chicaga se je izkazal Corey Crawford, ki je zbral 34 obramb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.