Šport
53 ogledov

Zvezdnik NHL osumljen posilstva

patrick kane crawford chicago blackhawks EPA
Aktualni prvak lige NHL Patrick Kane je znova prišel v navzkrižje z zakonom. Tokrat je obtožen posilstva.

Policija iz ameriškega Hamburga je potrdila, da preiskuje zvezdnika Chicago Blackhawksov glede obtožb o posilstvu. Mlada ženska namreč trdi, da jo jo trikratni dobitnik Stanleyjevega pokala in prvi izbor na draftu leta 2007 odpeljal na svoj dom in posilil, potem ko sta se spoznala v nočnem klubu v Buffalu. 

Pri policiji sicer niso želeli odgovarjati na dodatna vprašanja. "Ne smete pozabiti, da gre do sedaj le za namigovanja. Vse skupaj je treba preiskati in ugotoviti ali obstajajo dokazi, da je šlo za kriminalno dejanje. To, da gre za znano osebo, vso reč postavlja na drugačno raven," je dejal odvetnik iz Buffala Terrence Connors, ki je v preteklosti že branil osumljene posilstva, zastopal pa je že tudi nekatere znane ljudi. "Lahko bi trajalo še tedne, celo mesece, da bi prišla vsa stvar na sodišče," še meni Connors.Paul Cambria, sicer odvetnik 26-letnega Patricka Kana, obtožb ni želel komentirati.

Chicago je ob koncu sezone osvojil svoj tretji naslov v zadnjih šestih letih, Kane pa naj bi v kratkem gostil Stanleyjev pokal in ga razkazoval v Buffalu. Kje se zvezdnik trenutno nahaja ni znano,m kot tudi to, ali bo preživel dan s Stanleyjevim pokalom. Na obtožbe so se odzvali tudi pri Blackhawksih: "Smo v procesu zbiranja informacij o dogodku. V tem trenutku bi bil vsak komentar neprimeren." Povsem enako so se odzvali tudi pri ligi.

To sicer ni bilo prvič, da se je policija morala ukvarjati s Kanom. Avgusta 2009 je bil hokejist namreč že aretiran v Buffalu, ko naj bi udaril taksista Jana Radeckija, ker mu je ta dejal, da nima drobiža za vračilo plačila. Prevoz je sicer stal 14,80 dolarja, Kane pa je taksistu izročil 15 dolarjev. 

Kane se je kasneje opravičil svojemu klubu in izjavil, da je bil "na nepravem kraju on nepravem času", brez opravičila pa je ostal taksist. Kane in njegov bratranec, ki je bil soudeležen pri dogodku, sta bila 19. avgusta 2009 spoznana za kriva manjšega napada. Opravičiti sta se morala Radeckiju in dobila le pogojno kazen. Leto dni sta se morala izogibati vsem težavam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.