Šport
22 ogledov

Z daljšim zaletom Rodičeva zmagala

Žurnal24 main
Na mitingu v Barceloni je Snežana Rodič z daljšim zaletom skočila dva centimetra manj od svojega rekorda in zmagala. V troskoku je tekmovala tudi povratnica po poškodbi Marija Šestak in bila četrta.
Slovenska štafeta na 4 X 100 m v postavi Matic Osovnikar, Jan Žumer, Boštjan Fridrih in Gregor Kokalovič je na mednarodnem mitingu v nemškem Bottropu zmagala (39,76) in prehitela tudi ameriško (39,88). "Ocena štafete je pozitivna, saj je četverica dosegla enega boljših slovenskih časov v zadnjih letih. Niso sicer presenetili, ampak so naredili pričakovano," je dejal Albert Šoba, trener Matica Osovnikarja.

Snežana Rodič je na mednarodnem atletskem mitingu v Barceloni, ki bo od 27. julija do prvega avgusta letos gostila evropsko prvenstvo, zmagala v troskoku (14,35 m), Marija Šestak, druga slovenska reprezentantka, pa je bila v tej disciplini četrta (13,78 m). Nina Kolarič, slovenska rekorderka, je bila tretja v skoku v daljino (6,52 m). "Danes se poskusila z daljšim zaletom. Imela sem pet prestopov, in to le s centimetrom več, kot je bilo potrebno ... Nisem se počutila najbolje, bilo je vroče in soparno, tako da sem na koncu zelo zadovoljna z doseženim," je dejala Rodičeva. Začela je odlično in že v prvi seriji skočila 14,35 metra (veter +0,6 m/s), kar je dva centimetra manj od njenega osebnega rekorda, nato pa je imela kar pet zaporednih prestopov.

Rodičeva, šesta lani na evropskem dvoranskem prvenstvu, je prvi dan finala atletskega pokala Slovenije v Mariboru 12. junija zmagala z osebnim rekordom 14,37 metra, 19. junija pa je dobro formo potrdila na evropskem ekipnem prvenstvu v Budimpešti, ko je ob nekoliko preveliki pomoči vetra zasedla drugo mesto s 14,52 m. Pred Šestakovo sta bili poleg Rodičeve le še Nemka Katja Demut (14,12 m) in Bolgarka Petja Dačeva (14,08 m). Šestakova je v prvi seriji ostala brez rezultata, v drugi je skočila 13,78 m (+0,5 m/s), nato pa nadaljevala s 13,76 metra in tremi zaporednimi prestopi.

Razočarana sem. Mislim, da ni možne napake, ki je nisem naredila.
Marija Šestak
"Razočarana sem. Mislim, da ni možne napake, ki je nisem naredila. Na treningih kaže, da lahko skačem krepko prek 14 metrov, na tekmi pa mi tega ne uspe uresničiti. Ni kaj. S svojo ekipo se bom pogovorila, kako in kaj naprej," je bila razočarana Šestakova, ki je dejala, da na letošnjem EP ne bo nastopila, če ne bo skakala okrog 14,50 metra. Slovenski rekord (15,03 m) je postavila 17. avgusta 2008, ko je bila na olimpijskih igrah v Pekingu v izjemnem finalu troskoka šesta. Leta 2007 je bila peta na svetovnem prvenstvu v Osaki.

"Končno mi je uspelo dobiti občutek za zalet in sem ga bolje odtekla kot na zadnjih tekmah. Škoda drugega skoka, ker sem imela le centimetrski prestop, Snežana in Marija pa sta mi rekli, da sem imela zelo lep in dolg skok. Toda ni kaj, skok je bil neveljaven. Danes sem dokazala, da sem dobro pripravljena in z dobrim in natančnim odrivom lahko dobro tekmujem. Popravila sem tudi nekaj manjših spodrsljajev s prejšnjih tekem. Nastopila bom še na državnem prvenstvu, potem pa me čakajo priprave za EP," je pojasnila Kolaričeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.