Šport
18 ogledov

Z eno tekmo na vrh dveh lestvic

Cristiano Ronaldo Portugalska Wales Euro 2016 EPA
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo zaseda vrhove statistik nogomentaše na evropskih nogometnih prvenstvih.

Z golom na polfinalu proti Walesu (2:0) je Cristiano Ronaldo dosegel že svoj deveti zadetek in se v tej statistiki izenačil z nekdanjim francoskim zvezdnikom Michelom Platinijem.

Že pred tem je Ronaldo postal nogometaš z največ nastopi na evropskih prvenstvih, zbral jih je 20, obenem pa prvi nogometaš, ki je dosegel gole kar na štirih EP.

Ob tem je Ronaldo po letu 1964 postal prvi nogometaš, ki je zabil v dveh različnih polfinalih Eura. Leta 1960 in 1964 je to uspelo Valentinu Ivanovu in Viktorju Ponedelniku v dresu Sovjetske zveze.

Večna lestvica strelcev na EP:

9 - Michel Platini (Fra), Cristiano Ronaldo (Por)
7 - Alan Shearer (Ang)
6 - Zlatan Ibrahimović (Šve), Patrick Kluivert (Niz), Ruud van Nistelrooy (Niz), Nuno Gomes (Por), Thierry Henry (Fra)
5 - Wayne Rooney (Eng), Fernando Torres (Špa), Zinedine Zidane (Fra), Marco van Basten (Niz)

Nogometaši z največ nastopi na EP:

20 - Cristiano Ronaldo (Por)16 - Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz), Gianluigi Buffon (Ita), Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa), Bastian Schweinsteiger (Nem)
15 - Sergio Ramos (Špa), David Silva (Špa)
14 - Iker Casillas (Špa), Petr Čech (Češ), Philipp Lahm (Nem), Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Karel Poborsky (Češ), Zinedine Zidane (Fra) ...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.