Šport
524 ogledov

Z novim trenerjem strli nemške prvake

Celje PL Celje PL/Twitter
Rokometaši Celja so prišli do prve zmage v letošnji ligi prvakov.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu evropske lige prvakov gostili nemški Flensburg-Handewitt ter po dveh porazih in menjavi glavnega trenerja prišli do prve zmage v letošnji evropski sezoni. Rezultat je bil 23:20 za borbene Celjene, ki so ob polčasu zaostajali za gol, na koncu pa zmagali za tri.

branko tamše celje pivovarna laško Trener Šport Po porazu v Ribnici menjava na celjski klopi

Celjani, ki so v prvih dveh krogih izgubili proti Skjernu in PSG-ju, so tokrat pokazali drug obraz in bili celo tekmo enakovreden tekmec nemškim prvakom. Po zaslugi odličnega Klemna Ferlina, ki je obranil kar 47 odstotkov strelov, enkrat pa tudi zadel, so na koncu Nemce celo uspeli zlomiti in zmagati. Novi trener Celjanov Tomaž Ocvirk je tako na klopi slovenskih prvakov debitiral z zmago.

V četrtem kolu bodo Celjani 6. oktobra gostovali na Madžarskem pri Pick Szegedu.

Prvi so na tekmi, ki ni postregla z veliko goli, povedli Celjani, vendar jim ni uspelo uiti na več kot gol razlike. Gal Marguč je imel protinapad za 4:2, a je Benjamin Burić strel ubranil. Ekipi sta bili izenačeni, Celjani so do izida 6:6 vedno povedli z golom razlike, rokometaši Flensburga pa so izid vedno hitro poravnali. Po zgrešeni 7-metrovki Draška Nenadića so v naslednjem napadu gostje prvič na tekmi povedli (7:6). V 21. minuti pri vodstvu Nemcev za en gol (8:7), je Ocvirk zahteval prvo minuto odmora, saj je bilo na strani domačega moštva kar nekaj nepotrebnih napak v napadu, a minuta odmora ni zalegla. Celjanom po izenačenju na sedem v 19. minuti potem ni uspelo zadeti kar devet minut, a k sreči so tudi gostje v tem času zadeli le dvakrat. Strelski mrk je uspel prekiniti Jaka Malus, a so gostje takoj v naslednjem napadu znova povedli za dva (10:8). Po minuti odmora gostov, v kateri je trener Flensburga Maik Machulla od svojih varovancev zahteval, da v zadnjih dveh minutah in pol vodstvo povišajo, se je Celjanom uspelo približati na gol zaostanka. Polčas se je tako končal z 11:10 za goste iz Nemčije.

Na začetku drugega polčasa so Nemci spet takoj povedli za dva, potem pa so Celjani po odličnih obrambah Ferlina izenačili na 13. Domači so še naprej držali stik s favoriziranimi Nemci. V 43. minuti so prišli do prvega vodstva po začetku tekme (16:15), potem pa so dvakrat zapored spet zadeli gostje. Prvo minuto odmora v drugem polčasu je vzel Machulla, ki ni bil najbolj zadovoljen z učinkom svoje ekipe. V zadnjih devet minut igre so Celjani vstopili z dvema goloma prednosti (20:18). Potem, ko se je Klemen Ferlin nanizal nekaj odličnih obramb in so Nemci tvegali z igro brez vratarja, so Celjani povedali celo za štiri gole. Po uspešno izvedeni 7-metrovki so se Nemci slabih pet minut pred koncem približali na tri in potem z igralcem manj na dva. Dve minuti pred koncem so imeli možnost za znižanje na zgolj gol zaostanka, a se je v vratih Celja znova izkazal danes odlični Ferlin. Ko je Rok Ovniček zadel 7-metrovko 30 sekund pred koncem, je postalo jasno, da bo zmaga ostala doma.

Pri Celjanih sta med strelci s petimi oziroma štirimi goli izstopala Jaka Malus in David Razgor. Predvsem pa je danes ključnega pomena odigrala razigranost Ferlina, ki je obranil skoraj polovico strelov Nemcev, tudi eno 7-metrovko. Pri Nemcih pa sta po štiri gole dala Holger Glandorf in Rasmus Lauge Schmidt.

EHF liga prvakov (skupina B), 3. kolo:

Celje PL - Flensburg-Handewitt 23:20 (10:11)
Malus 5, Razgor 4; Lauge Schmidt, Glandorf po 4.

PPD Zagreb - Paris SG 21:32 (9:15)
Motor Zaporožje - Pick Szeged 31:32 (13:19)
Nantes - Skjern 35:27 (17:16)

LESTVICA:
1. Paris SG 6 točk
2. Pick Szeged 6
3. Skjern 4
4. Nantes 2
5. Flensburg-Handewitt 2
6. PPD Zagreb 2
7. Celje PL 2
8. Motor Zaporožje 0