Šport
16 ogledov

Z zadnjimi močmi do zmage

Rafal Majka EPA
Rafal Majka je prišel do svoje prve zmage na Dirki po Franciji. Vincenzo Nibali je še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku.

Poljak Rafal Majka je po petkovem drugem mestu na današnji 14. etapi le prišel do zmage na dirki po Franciji. Član ekipe Tinkoff-Saxo je za seboj pustil lastnika rumene majice Italijana Vincenza Nibalija (Astana), ki pa je kljub temu še povečal prednost v skupnem seštevku. Tretji je bil Francoz Jean-Christophe Peraud (Ag2r). 

"To je moja prva zmaga. Vsega še ni konec, Tour je še zelo dolg, morda mi uspe slaviti še kdaj. To je zmaga tudi za Alberta Contadorja, ki je moral zaradi padca odstopiti. Sem smo prišli, da dobimo dirko po Franciji, ampak še naprej se borimo. Včeraj sem bil drugi, danes sem zmagovalec" je takoj po prihodu v cilj povedal Poljak. 

Majka je bil član ubežne skupine, napadel pa je na zadnjem vzponu na Risoul, ko se je v svojem ritmu povsem oddaljil od tekmecev in prišel do največjega uspeha v karieri. Nibali je za njim zaostal 24 sekund, Peraud še dve sekundi več.

Nibali je vnovič povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci. Španec Alejandro Valverde zdaj zaostaja 4:37 minute, Francoz Romain Bardet na tretjem mestu pa še 13 sekund več. Simon Špilak je skupno 85., Kristijan Koren pa 138.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.