Šport
25 ogledov

Za Prevca stiskajo pesti tudi tujci

Peter Prevc Vikersund EPA
Peter Prevc ima zveste navijače tudi zunaj meja Slovenije.

Za v tej sezoni izjemnega Petra Prevca stiskako pesti navijači tudi v državah nekdanje Jugoslavije, med nje pa sodi tudi novinar iz Mostarja Nermin Bise.

Ob 17. zmagi slovenskega šampiona je tako med drugim zapisal: "Ni več novica, da je Peter Prevc zmagal. Na to nas je že navadil. Novica je, da je ta fantastični Slovenec popolnoma izživciral skakalne velesile kot so Norveška, Avstrija in Nemčija. Izživciral tako, da so mu celo žvižgali na zmagovalnem odru v Vikersundu ... Sodniki iz Rusije, ZDA in Finske so mu dali ocene  13.5, 14.0 in 15.0, sodnik iz Norveške pa je bil verjetno besen kot ris in mu je dal oceno 11.0, sodnik iz Nemčije pa 12.5. Tudi to je bilo dovolj za zmago."

"Organizatorji so naredili vse, da bi zmaga ostala na Norveškem. Zaletišče, ocene, vetrovi, nevihte, bliski, orkani, valovi, tajfuni, tornada, zaletna mesta in točke ... vse je bilo podrejeno zmagi vsaj enega Norvežana. A od vsega ni bilo koristi. Ko so videli, da jim to ne bo uspelo, so Prevca brez pravega razloga pustili minuto ali dve samega na zaletišču. Veter je bil normalen, zaletno mesto se ni spreminjalo. Nato je Peter poletel in letel, letel, letel in verjetno prisili glavne pri Turkish Airlines, da razmislijo o podpisu pogobe za snemanje nove reklame z njim v glavni vlogi," je bil navdušen novinar.

Više nije vijest da je Peter Prevc pobjedio. Na to nas je jednostavno navikao. Vijest je da je ovaj fantastični Slovenac...

Posted by Nermin Bise on Sunday, 14 February 2016

 

Prevc ima svoje navijače tudi zunaj meja nekdanje skupne države:

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:34 16.februar 2016.

    Točno to kar sem prejšnjič napisal . In če to vidde braća Bosanci , kako Janus ne reagira . Jaz sem bil prepričan , ko je prišlo do zastoja, da je Petra potegnil s tekme ! Škoda , bilo bi ...prikaži več dobro , da se FIS strezni ! S takim zakulisnimi dejanji , bodo gledalce tako sprovocirali , da se bo na tribunah začelo organizirati v navijaške skupine , da tujec ne bo smel razviti zastave in navijati, potem pa tudi do izgredov in napadov , ko skakalci hodijo med gledalci s steklenicami , kovanci in ostalimi stvarmi ne bo daleč! Ali se bo FIS-a streznila in Norvežanom podelila rdeči karton ali pa bodo to naredili gledalci , morda že v Planici. Ne bi bil rad v Planici Norvežan , kajti na njih se bo usula ploha žaljivk , svoje himne pa tudi slučajno ne bodo slišal , tud če bo igrala !